top of page
  • Observer

Snel een nulletje toevoegen

52341577370_6662895f02_c

Net voor de toespraak van president Bolsonaro, gisteren op de “Esplanada dos Ministérios” in Brasília, kondigde de omroeper Cuiabana Lima aan dat er 100.000 mensen aanwezig waren. Plots verscheen er een militair in uniform achter de omroeper en riep in zijn oren dat hij dat moest corrigeren tot 1 miljoen, een aantal dat niet bevestigd werd door de autoriteiten van het Federaal District dat de moeilijke taak had om de veiligheid te verzekeren.

“Vandaag zijn er hier op de Esplanado meer dan 100.000 mensen aanwezig. Dat is het Braziliaanse volk dat om vrijheid roept”, zo zei de omroeper – bekend voor zijn deelnames aan de grootste rodeo’s van het land – die soms gevraagd wordt als ceremoniemeester.

Net op dat moment verscheen de militair achter zijn rug en “corrigeerde” het aantal. Cuiabano reageerde snel: “Hier voor mij 100.000 maar op gans de Esplanada, de gegevens kwamen net binnen, gaat het om 1 miljoen mensen, 1 miljoen Brazilianen!”

De militair is niemand minder dan de onmiddellijke hulp die onder het bevel staat van Bolsonaro, kolonel Mauro César Barbosa Cid, gekend in het Palácio do Planalto als een van de meest radicale medewerkers van de president.

Mauro Cid komt ruim aan bod in de onderzoeken die opgestart werden door het Supremo Tribunal Federal om de oorsprong na te gaan van anti-democratische manifestaties en de verspreiding van fake news door groepen bolsonaristen.

Door zijn functie blijft hij altijd dicht bij Bolsonaro en is verantwoordelijk voor taken als het organiseren van diners tot en met het opladen van de telefoon van de president, voor meer delicate taken zoals het doorgeven van wensen van Bolsonaro in zijn naam, en om contacten te onderhouden met de belangrijkste geallieerden.

Bron

Foto: Isac Nóbrega/PR

#EsplanadodosMinistérios #CuiabanaLima #JairBolsonaro #Brasília #BRNieuws

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page