top of page
  • Observer

Staat Brazilië weer op de sporen?

Henrique-Meireles

Er werden in januari van dit jaar 77.800 nieuwe banen geregistreerd in Brazilië, het beste resultaat sinds 2012, dit na een periode van 3 jaren waarin er meer ontslagen vielen dan er nieuwe aanwervingen plaatsvonden. De cumul van nieuwe banen bereikt het cijfer van 83.500 tussen februari 2017 en januari 2018.

Gedurende de (zware) recessie, van 2015 tot 206, verloren 3,5 miljoen mensen hun baan. De situatie verbeterde lichtjes in 2017, maar het saldo was nog altijd negatief met 20.800 werkgelegenheden minder.

Minister van financiën Henrique Meireles (foto) hoopt dit jaar af te sluiten met een totaal van meer dan 2 miljoen nieuwe banen. Op te merken valt dat de regering met dergelijke berichten uitpakt nadat er geen hoop meer is om de (broodnodige) hervormingen van het pensioenstelsel uit te voeren, dit nadat het decreet van de militaire ingreep in de staat Rio de Janeiro uitgevaardigd werd. Zolang dit decreet van kracht is, kunnen er geen wijzigingen in de grondwet worden aangebracht.

Industrie en diensten staan aan de kop van het aantal nieuwe banen, gevolgd door de landbouw, vooral in de sector van de sojateelt. De bouwsector, een van de zwaarst getroffen sectoren, vertoont lichte verbeteringen sinds december. De meeste aanwervingen gebeurden in de staat São Paulo. In Rio de Janeiro blijft het resultaat vooralsnog negatief, te wijten aan o.m. de crisis in de publieke veiligheid waardoor het Braziliaanse leger het commando overnam, na een beslissing van president Michel Temer.

Foto: Fabio Rodrigues Pozzebom - Agência Brasil

#BraziliëNieuwsOnline #HenriqueMeireles #MichelTemer

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page