top of page
  • Observer

Staken is leuk!


Greve

Medewerkers van het staatsbedrijf Novacap in het federaal district (DF ofwel Distríto Federal), leggen stilaan het werk neer, aansluitend met diverse andere acties in de publieke sector, aangekondigd voor dit jaar. De vakbonden stuurden alvast een ‘trio elétrico’ en bieden geroosterd vlees (churrasco) en bier aan, kwestie van ‘overtuiging’. Brazilianen zijn immers dol op “churrasco” (barbecue) met een “gelada” (gekoeld bier).

Novacap werd in de jaren vijftig opgericht voor de bouw van de nieuwe hoofdstad (Brasília) en is nu verantwoordelijk voor openbare werken, levering van energie en water, rioleringen en de administratie van gronden die door de overheid beheerd worden.

De aangekondigde staking valt samen met die van andere organen zoals Detran-DF (verkeersdiensten) waarbij er al een decreet werd uitgevaardigd door de gerechterlijke instanties dat de dienst verplicht wordt om minstens voor 80% aan zijn normale verplichtingen te voldoen.

Ook de Braziliaanse post (Correios) staakt, maar blijkbaar is er daar nog altijd meer dan 80% aan het werk, ook al rekenen de meeste Brazilianen er niet op dat hun brief of pakje op dit moment tijdig zal aankomen (ook zonder een staking al onzeker).

#BraziliëNieuwsOnline #Brasília #Novacap #Detran #Correios

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page