top of page
  • Observer

Staking vrachtwagenbestuurders gaat 4de dag in

Greve-Diesel

Bussen kunnen niet meer uitrijden in sommige grote steden wegens gebrek aan brandstof, een gebrek aan kerosene dreigt de vliegtuigen aan de grond te houden in vijf grote luchthavens, grote files beginnen zich te vormen aan tankstations waar er niet zelden absurd hoge prijzen aangerekend worden, de eerste tekenen van gebrek aan verse voedingswaren, gasflessen en zelfs geneesmiddelen beginnen zich te vertonen, allemaal het gevolg van de staking van vrachtwagenbestuurders. Zij protesteren hiermee tegen de verhoogde dieselprijzen waardoor zij hun inkomen zagen smelten als sneeuw voor de zon.

Brazilië is sterk van hen afhankelijk omdat er nauwelijks alternatieven bestaan om de bevoorrading te garanderen. In tegenstelling tot andere landen met grote afmetingen, beschikt Brazilië slechts over 29.000 km spoorlijnen. China heeft 86.000 km, Rusland 87.000 km en de Verenigde Staten 225.000 km. Resultaat: 90% van de passagiers en 60% van het vrachtvervoer moeten via de Braziliaanse wegen naar hun bestemming.


Gasolina9v99

Een vrachtwagen kan op 1 dag tot R$ 2.000 aan diesel consumeren, een enorme maandelijkse kost waardoor de (vaak onafhankelijke) bestuurders van die vrachtwagens nauwelijks nog een centavo overhouden.


Fila-Combustivel

De regering staat met de rug tegen de muur en zoekt wanhopig naar een uitweg zonder teveel inkomsten te verliezen door de taksen die per liter geheven worden. Staatsoliereus Petrobras wil zijn prijzenpolitiek niet veranderen, maar kan niet anders dan bepaalde toegevingen doen.

Het slachtoffer van dit alles is, zoals steeds, de bevolking.

Foto's: Marcello Casal - Fernando Frazão - Agência Brasil

#BraziliëNieuwsOnline #Petrobras #Staking

0 weergaven0 opmerkingen
bottom of page