top of page
  • Observer

STF bedreigd

STF-Plenario-J-Cruz-ABr

De website Diário do Poder weet te melden dat de leden van het opperste gerechtshof STF bedreigd worden met een terroristische aanslag, dit via berichten die door misdadigers zouden uitgewisseld worden via het diepe web (Deep Web: Het ‘deep web’ bevat onder andere websites die nergens anders geïndexeerd staan terwijl het Dark web een significante moeite doet om niet gevonden te worden door zoekmachines en in vele gevallen niet toegankelijk is door middel van conventionele Webbrowsers of internet Spider’s die sites indexeren). Volgens die berichten gaat het om een omroep om de ministers te ontvangen met een machinegeweer bij hun aankomst in de luchthaven van Congonhas, São Paulo.

De criminelen oordelen dat de veiligheid voor de aankomende reizigers er eerder zwak is. De bandieten, betrokken in dit onderzoek, zouden verbonden zijn aan de aanslag die tien doden veroorzaakte in Suzano op 13 maart l.l.

De ontdekking van de plannen van deze aanslag leidde ertoe dat minister Dias Toffoli (voorzitter van het hof) de regel wijzigde van zijn voorgangster (Cármen Lúcia) waardoor de verplaatsingen van de ministers bekend gemaakt werden aan het publiek onder de noemer ‘transparantie’, zoals tijdstippen en vluchten, voortaan niet meer aangekondigd worden.

De bedreiging werd enkele dagen geleden gemeld door minister Alexandre de Moraes, in Lissabon, zonder verdere details te geven.

Kreeft en wijn

Het rekenhof TCU (Tribunal de Contas da União) wil inmiddels uitleg over de aanbesteding t.w.v. R$ 1,3 miljoen, uitgegeven door het STF, voor de aankoop van (o.m.) kreeften en dure importwijnen, bestemd voor de maaltijden van het illustere gezelschap. Naast de vermelde items gaat het ook om dure whiskey, gin, wodka en speciale cachácas.

Tournedos

Het menu dat opgeëist wordt door de leden van het hof betreft ontbijten, brunch, lunch, avondmalen en cocktails. Op het menu staan gerechten als ‘Bobó de Camarão”, “Camarão à Baiana” en “Medalhões de Lagosta”. Verder ook “Bacalhau, Frigideira de Siri, Moqueca, Vitela Assada, Codornas Assada, Carré de Cordeiro, Medalhões de Filé en Tournedos de Filé (foto)”. Ook aan de wijnen worden hoge eisen gesteld. Wie alle details over dit verhaal wil kennen, klik hier.

Foto: José Cruz - Agência Brasil

#DeepWeb #BraziliëNieuwsOnline #AlexandredeMoraes #TCU #DiasToffoli #CarmenLúcia #STF #Lissabon #Suzano

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page