top of page
  • Observer

Sting vergelijkt Bolsonaro met keizer Nero

Sting

De Britse muzikant Sting voegde zich bij enkele andere beroemdheden die kritiek geven op het milieubeleid van president Bolsonaro en op het grote aantal bosbranden in het Amazonegebied. In een open brief die hij publiceerde op zijn Facebookpagina, vergelijkt hij de houding van de Braziliaanse president met die van de Romeinse keizer Nero die, volgens de legende, het bevel gaf om Rome in brand te steken.

Sting staat bekend als een milieu-activist en oprichter van de NGO Rainforest Foundation, met als missie de bescherming van tropische wouden in Latijns-Amerika.

“De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft openlijk verklaard dat hij geen vriend is van de inheemse bevolking en nu afziet van reeds ondertekende landverdragen, nieuwe gebieden opent en wetenschappelijke en mensenrechtenorganisaties in Brazilië ontmantelt om dit toe te laten”, zo schrijft hij.

Andere sterren als Madonna, Leonardo DiCaprio en zelfs het model Gisele Bündchen manifesteerden zich reeds eerder tegen de milieupolitiek van de Braziliaanse regering.

Bron

Foto: YouTube

#Sting #Madonna #KeizerNero #LeonardoDiCaprio #BraziliëNieuwsOnline #JairBolsonaro #RainforestFoundation #GiseleBündchen

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page