top of page
  • Observer

Tegenaanval

Temer04

Op het moment dat de regering Temer aankijkt tegen een schrikwekkend percentage van afwijzing door de bevolking, komt er een tegenaanval. Een digitale ploeg van het presidentiëel paleis Planalto produceerde tien video’s die geleidelijk aan zullen losgelaten worden op de Brazilianen. Ingehuurde acteurs zullen zeggen dat Temer een “hete aardappel” aanvaardde en dat er “geen mirakeloplossing bestaat voor de tanende economie”.

De krant Estadão had toegang tot de video’s en hoorde een acteur zeggen dat “Temer een land in handen kreeg met de kenmerken van een land in oorlog”, vervolgens een vergelijking makend: “Het is alsof de president een woning moest verbouwen waarin nog altijd iemand woonde”.

Ook de recente staking van de vrachtvervoerders komt aan bod in de campagne. In verband met deze actie wordt duidelijk gemaakt dat er aan geen enkele eis van de vrachtwagenbestuurders werd tegemoetgekomen sinds 1998, het jaar dat er een eveneens een grote verlamming van het vrachtvervoer plaatsvond.

The day after

Carlos Marun (MDB), minister van het secretariaat van de regering en “generaal” in de eerste verdedigingslinie van Michel Temer, zei deze week in een interview dat hij zich zorgen maakte omtrent Temer, voornamelijk vanaf 1 januari 2019 als hij zijn presidentschap zal overdragen aan de nieuwe verkozene, whoever that may be.

Carlos-Marun

Marun (foto) is voornamelijk bezorgd omdat de president vanaf dan het recht verliest op gepriviligieerde rechtspraak door het STF. Temer werd al tweemaal aangeklaagd wegens corruptie maar kon toch nog toe ontsnappen aan een vervolging omdat hij het parlement kon overtuigen (om het woord ‘afkopen’ niet te gebruiken). Een derde aanklacht is zo goed als zeker in de maak, maar zal hoogstwaarschijnlijk niet meer ingediend worden in 2018.

Marun: “Vandaag wordt bijna niemand meer aangehouden onder het mom van een ‘preventieve aanhouding’. Mijn bezorgdheid bestaat erin dat dit niet zal gerespecteerd worden wat Temer betreft. Ik ben er zeker van dat hij politiek vervolgd wordt”.

Foto: Antonio Cruz - Valter Campanato - Agência Brasil

#BraziliëNieuwsOnline #Planalto #MichelTemer #EstadodeSãoPaulo #CarlosMarun

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page