top of page
  • Observer

Temer: Ora pro nobis!

Temer-Assembleia

In het gezelschap van predikers uit het ganse land, nam president Michel Temer vandaag deel aan een religieuze plechtigheid, in de evangelische kerk “Assembleia de Deus”, in de hoofdstad Brasília. De president vroeg er om gebeden en vierde er het einde van de staking van het vrachtvervoer die het land gedurende 10 dagen lam legde. Voor hem was het tot stand gekomen akkoord enkel mogelijk dankzij de nodige dialoog.

Temer: “De staking van de vrachtwagenbestuurders eindigde dankzij mijn houding, met name via een dialoog, ook al wordt die houding niet zelden bekritiseerd. Wij maken gebruik van gesprekken, woorden. We riepen de leiders bij elkaar, en samen met de deelstaten, de regeerders en de bevolking, vonden we een gepaste uitweg”. Hij vervolgde door te vragen dat er voor hem en voor de regering zou gebeden worden, in het ganse land.

Temer drukte ook zijn spijt uit over de dood van een vrachtwagenbestuurder in de staat Rondônia: “Het geweld komt niet van de regering, de staat. Toen we de onderhandelingen begonnen, riep ik de hulp in van onze strijdkrachten, dit om de vrede te kunnen handhaven. Het dodelijke slachtoffer kwam er om politieke redenen. Iemand gooide een baksteen en raakte de arme man”.

Vooraleer hij de plechtigheid bijwoonde, sprak hij er met de 27 afgevaardigden van de kerk, uit alle deelstaten. Hij zei hen dat hij altijd twee boeken op zijn werktafel had liggen: een exemplaar van de grondwet en een bijbel: “Het gebeurt niet zelden dat ik zonder enige intentie zomaar een pagina open van de bijbel om een psalm te lezen die mij vervolgens de weg wijst om een uitweg te vinden voor een of ander probleem dat zich dan net voordoet. Het is niet makkelijk om een president te zijn”, aldus Temer.

Foto: Marcos Corrêa - PR

#BraziliëNieuwsOnline #AssembleiadeDeus #Brasília #MichelTemer #Rondônia

0 weergaven0 opmerkingen
bottom of page