top of page
  • Observer

Temer tweede maal vrijgesproken

Temer-Marcela

President Temer ontsnapte gisteren voor de tweede maal aan een beschuldiging voor corruptie door zijn overwinning in een stemming in het parlement.

De stemming eindigde gisterenavond met 251 stemmen tegen 233 in zijn voordeel. 25 volksvertegenwoordigers waren afwezig, twee onthielden zich. De marge van de overwinning was kleiner dan de vorige stemming toen 263 volksvertegenwoordigers tegen een vervolging stemden door het hoogste gerechtshof STF.

De overwinning geeft Temer de gelegenheid om een streep te trekken onder een vijf maanden durende corruptieschandaal rond zijn persoon waardoor hij veel geloofwaardigheid kwijtspeelde bij de Braziliaanse bevolking, en een flink deel van zijn politieke geloofwaardigheid bij de verkozenen wiens steun hij broodnodig heeft. De huidige coalitie is allesbehalve tevreden en het is algemeen bekend dat het Temer (de staatskoffers) erg veel geld zal kosten omdat hij de stemmen in zijn voordeel moest afkopen met het toekennen van postjes en budgetten. Anderzijds heeft hij nog net genoeg steun om tenminste enkele van zijn economische hervormingen erdoor te krijgen. Het gaat o.a. om fiscale hervormingen en wijzigingen in het pensioenstelsel.

De tijd speelt niet in zijn voordeel. De verkiezingen van volgend jaar komen in zicht en het ziet er naar uit dat een aantal wetgevers zich niet willen compromitteren met strenge hervormingen die de afstand van hun kiezers kunnen vergroten.

Temer werd gisteren opgenomen in een militair ziekenhuis in de hoofdstad Brasília voor urineretentie, maar werd behandeld en mocht intussen weer naar huis.

Foto boven: Temer verlaat het hospitaal na de behandeling, vergezeld door zijn echtgenote Marcela (rechts op de foto)

Foto: Antonio Cruz - Agência Brasil

#MarcelaTemer #MichelTemer

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page