top of page
  • Observer

Temer verbreekt record

MichelTemer02

De populariteit van de regering van president Michel Temer daalde andermaal tussen juli en september van dit jaar en bereikt hiermee een historisch dieptepunt. De peiling hieromtrent werd uitgevoerd door Ibope, besteld door de nationale industriële confederatie (CNI).

Op dit moment worden Temer en zijn ploeg nog goedgekeurd door 3 % van de Brazilianen, dit tegenover 5 % in juni. Voormalige president José Sarney kende in dezelfde periode van 1989 een populariteit van 7 %, tot nog toe het laagste percentage dat werd geregistreerd. De regering Fernando Collor registreerde 12 % in augustus van 1992; Dilma Roussef werd goedgekeurd door 9 % van de bevolking tussen juni en december van 2015.

Temer’s negatieve beoordeling steeg van 70 % naar 77 %, tussen maart en juli van dit jaar. Analisten wijten het slechte resultaat voornamelijk aan de corruptie en aan de economische crisis die vele miljoenen Brazilianen hun baan deed verliezen, ook al werd deze crisis voornamelijk veroorzaakt door vorige regeringen.

Foto: Fotos Públicas - Marcos Corrêa - PR

#BrazilieNieuws #JoséSarney #MichelTemer #DilmaRousseff #FernandoCollor

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page