top of page
  • Observer

The Wall, featuring Jair Bolsonaro

Roger-Waters

In het vorige stukje kon u de woorden lezen van presidentskandidaat Fernando Haddad, m.b.t. de excessen in de campagne waarbij alsmaar meer duidelijk wordt dat niemand en niets meer ontzien wordt. Hij zei letterlijk: “Waar gaat dat eindigen? Wat is de limiet van de krankzinnigheid van mijn opponent?”

Niet alleen zijn tegenstrever strooit met peper. Buitenstaanders, bekende persoonlijkheden en zelfs artiesten maken hun mening bekend, olie op het vuur gooiend van beide partijen, dit terwijl het Braziliaanse volk meer dan ooit zou moeten samenwerken, de rug kerend naar zij die een barst sloegen in de Braziliaanse maatschappij. Dit lijkt op het huidige moment niet haalbaar. Enkel de tweede kiesronde kan het vuur blussen, maar helaas ook aanwakkeren.

Ex-Pink Floyd lid Roger Waters (75) maakt op dit moment een tournee in Brazilië. Waters staat bekend voor zijn politieke standpunten en heeft die nooit verborgen, ook nu niet. Bij de show in São Paulo werd een lijst geprojecteerd van landen en leiders die hij beschouwt als neo-fascistisch, of met een neo-fascistisch regime in opkomst. Brazilië werd opgenomen in de lijst met de naam Bolsonaro. Een en ander veroorzaakte luid gejouw, zowel van Bolsonaro aanhangers als van tegenstanders. Bij de volgende show (in Brasília) werd er een kleine wijziging aangebracht: i.p.v. Brazilië en Bolsonaro stond er te lezen ‘Politiek standpunt gecensureerd’ (foto boven).

The Wall, de rock opera, uitgebracht in 1977, werd een film in 1982 en veroorzaakte een impact omdat er een fascistisch regime in opkomst getoond werd. Gisteren verschenen scenes uit die film op de Braziliaanse sociale media, maar dan met gemonteerde uitspraken van Jair Bolsonaro in verwerkt. In de video wordt Bolsonaro vergeleken met dictator Pink, het personage dat in de originele versie vertolkt wordt door Bob Geldof. U ziet het filmpje hieronder.

#BobGeldof #BraziliëNieuwsOnline #FernandoHaddad #JairBolsonaro #TheWall #RogerWaters #PinkFloyd

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page