top of page
  • Observer

Toegewijd aan demonen

MiBolsonaro

De first lady Michelle Bolsonaro zei vandaag tijdens een evangelische cultus in Belo Horizonte (Minas Gerais), dat het presidentiële paleis (Palácio do Planalto) voordien “toegewijd was aan demonen”.

“Jullie mogen mij gek verklaren, fanatiek, maar ik ga verder met God te loven, en met te bidden” zei ze, met haar echtgenoot aan haar zijde (foto), en: “Ik blijf bidden en overal bemiddelen, weten jullie waarom broeders? Omdat deze plaats gedurende vele jaren, een lange tijd, toegewijd was aan demonen, een keuken toegewijd aan demonen, het ganse paleis toegewijd aan demonen, en vandaag aan onze Heer Jezus. Ik zeg altijd, en dat zeg ik ook tegen hem (Bolsonaro) wanneer ik binnen kom en naar hem kijk: deze stoel hoort toe aan een grotere president, de echte koning die heerst over deze natie”, aldus Michelle.

Eerder deze week circuleerde er een video via de sociale media waarin te zien was hoe Michelle een groep evangelische gelovigen naar het Palácio do Planalto leidde om er te bidden in de vroege ochtend, vergezeld door zangers en dominee’s. Op de beelden is te zien hoe de first lady de groep doorheen de belangrijkste gangen van het paleis leidt.


Afwijzing

Ondanks de inspanningen van de campagneleiders van Bolsonaro die investeerden in een grotere aanwezigheid van Michelle in de campagne, slaagde de president er nog niet in om zijn imago op te krikken bij de vrouwelijke kiezers. De resultaten van de jongste Quaest peiling duiden aan dat de regering Bolsonaro meer afgewezen wordt door vrouwen dan door mannen: 48% van de vrouwelijke kiezers oordeelt negatief over zijn bestuur.

Brazilië is officieel een seculiere staat, aangezien de Braziliaanse grondwet en andere wetgeving de burgers vrijheid van religieus geloof bieden, evenals bescherming en respect voor religieuze uitingen. Het presidentiële paleis is misschien niet meteen de meest geschikte plaats om die vrijheid uit te oefenen. Het dringt duidelijk niet door tot Bolsonaro’s echtgenote dat de regering er moet zijn voor alle Brazilianen, niet alleen voor haar eigen club.

Bron

Foto: YouTube

#MinasGerais #MichelleBolsonaro #BeloHorizonte #JairBolsonaro #PaláciodoPlanalto #Quaest #BRNieuws

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page