top of page
  • Observer

Toename van extreme armoede

Pobreza

Volgens een studie van het “Jornal Valor Econômico” steeg het aantal Brazilianen in extreme armoede met 15 miljoen, overlevend met minder dan R$ 132 (33 euro) per maand.

55 % van deze armen bevinden zich in het noordoosten van Brazilië; 5 % van deze armen overleven met een inkomen dat lager is dan R$ 40 (10 euro) per maand, aldus de studie. Volgens diezelfde studie heeft 1 % van de Braziliaanse bevolking een inkomen boven R$ 15.000 (3.750 euro) per maand.

De vragen die kunnen gesteld worden:

1) In hoeverre kunnen de linkse regeringen van Lula (2 mandaten) en Dilma Rousseff (1 mandaat) hiervoor verantwoordelijk gesteld worden. Waren 13 jaren bewind van een socialistisch regime te weinig om dit uitermate treurig verhaal om te keren?

2) In hoeverre is de rechtse regering van Michel Temer verantwoordelijk voor de toename van de extreme armoede vanaf 2016, dit terwijl diezelfde regering zegt dat het land weer terug op het juiste spoor gezet werd, na de economische catastrofe, volgens velen veroorzaakt door de blunders van Dilma Rousseff en een fout economisch beleid tijdens haar regering?

3) In hoeverre is de weidverspreide corruptie in Brazilië waar vrijwel alle politieke partijen mee betrokken zijn, zowel links als rechts, (mede)verantwoordelijk voor deze toename?

Links naar de artikels van de vermelde krant (in het Portugees):

Número de miseráveis aumenta em 15 milhão Pobreza extrema aumenta e atinge 148 milhões de pessoas

Foto: Fernando Frazão - Agência Brasil

#BrazilieNieuws #BraziliëNieuwsOnline #JornalValorEconômico #MichelTemer #Lula #DilmaRousseff

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page