top of page
  • Observer

Toma lá dá cá

Neves-Temer

De senaat stemde gisteren, met 44 stemmen tegen 22, dat het besluit van het STF om senator Aécio Neves te ontheffen uit zijn functie, ongeldig was. Hierdoor kan de senator zijn functie met onmiddellijke ingang weer uitoefenen. Neves werd ervan beschuldigd om smeergeld te hebben ontvangen van zakenman Joesley Batista, hetgeen hij, uiteraard, in alle toonaarden ontkende. En dat ondanks een opname van een gesprek tussen beiden waarbij de praktische kant van de overhandiging van 2 miljoen reais aan de senator werd besproken, in niet mis te verstane termen.

Het lijdt geen enkele twijfel dat de tussenkomst van president Temer veel gewicht in de schaal legde om de senator vrij te spreken. Het gaat namelijk om de (ex) voorzitter van de PSDB, een partij wiens stemmen Temer op zijn beurt nodig zal hebben om vrijgesproken te worden m.b.t. de tweede aanklacht wegens corruptie door de president.

Hierdoor wordt meteen duidelijk wat het typisch Braziliaans gezegde “Toma lá dá cá” betekent, met name het uitwisselen van gunsten tussen twee partijen waarbij beiden bevoordeeld worden.

Foto: Fabio Rodrigues Pozzebom - Agência Brasil

#AécioNeves #BraziliëNieuwsOnline #JoesleyBatista #MichelTemer

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page