top of page
  • Observer

Triest record

Rio-de-Paz

Vandaag vindt in Rio de Janeiro de begrafenis plaats van Fábio Cavalcante e Sá. Fábio was 38, laat een weduwe na en een zoontje van 8 jaar. Zijn beroep en doodsoorzaak? Fábio was een sergeant bij de Polícia Militar en werd koelbloedig vermoord door een groepje bandieten in de wijk São João de Meriti, in Rio de Janeiro. Dat gebeurde gisteren, op een vrije dag terwijl hij als een gewone burger zijn vader en familie ging bezoeken. Zijn vader was getuige van de wreedaardige actie en smeekte nog om het leven van zijn zoon te sparen. Helaas.

Fábio haalde de krantenkoppen en het nationale nieuws doordat hij de honderste politieman is die dit jaar vermoord werd in stad & staat Rio de Janeiro. 59 van deze moorden gebeurden buiten de diensturen van de betrokkenen die hun uniform niet gebruikten op het moment van de misdaad, maar herkend werden door de criminelen die vrij goed op de hoogte zijn van wie precies lid is van het politiekorps.

De trieste balans is mede het gevolg van een gebrekkige opleiding, een ernstig tekort aan werkmiddelen (kapotte dienstvoertuigen, te weinig munitie, achterstallige en veel te lage lonen e.d.m.) en vooral de afwezigheid van de overheid in die gebieden waar dat het meest nodig is, de arme (sloppen)wijken.

Foto boven: De NGO Rio de Paz plaatste gedenkborden langs het bekende meer Rodrigo de Freitas.

Foto: Tânia Rêgo - Agência Brasil

#BrazilieNieuws #RiodeJaneiro #RiodePaz

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page