top of page
  • Observer

Uitgeverij Abril in moeilijkheden

Abril

De bekende uitgeversgroep Abril diende gisteren een verzoek in tot gerechtelijke invordering. Dat verzoek zal in de komende weken geanalyseerd worden door een rechter. Een herstelplan zal binnen de 60 dagen voorgelegd worden aan de schuldeisers, na goedkeuring. Die schuld bedraagt 1,6 miljard reais.

De schuld zal bevroren worden en het bedrijf zal voor 180 dagen kunnen genieten van gerechtelijke bescherming. In die periode zullen de schuldeisers, opgenomen in de gerechtelijke invordering, niets kunnen opeisen.

De situatie werd gedetailleerd via de website van het tijdschrift Exame, een van de vele uitgaves van de groep. Exame verklaart dat de maatregel het bedrijf zal toelaten om zijn rekeningen weer terug in balans te brengen en somt twee redenen op om de financiële moeilijkheden uit te leggen: ten eerste de technologische opsplitsing waardoor het model van de productie en de verdeling van de inhoud moet herdacht worden, en ten tweede de economische crisis in Brazilië.

De aankondiging komt een maand nadat het moederbedrijf Civita meldde dat het herstructureringsbedrijf Alvarez & Marsal (A&M) ingehuurd werd. Het management van Abril is nu in handen van Marcos Haaland, de uitvoerende partner van A&M. Die bracht al wijzigingen aan om de kosten te reduceren waaronder het ontslag van 800 medewerkers en het stopzetten van bepaalde tijdschriften en websites. Haaland zegt dat de economische crisis hard toesloeg in de sector. De investeringen door grote bedrijven in reclame in tijdschriften zakte van 8,4% in 2010 naar 3% in 2017. De oplage van de tijdschriften daalde ook sterk: van 444 miljoen tot 217 miljoen, in dezelfde periode. De omzet van Abril zakte van 1,4 miljard tot 1 miljard, in een tijdspanne van vier jaar.

Door deze situatie werken er nu nog 3.000 mensen bij de groep met de volgende tijdschriften en websites in zijn portfolio: Veja, Veja SP, Exame, Você S/A, Você RH, Quatro Rodas, Placar, Capricho, Claudia, Portal M de Mulher, Bebe.com, Viagem e Turismo, Superinteressante, Guia do Estudante en Vip.

#Claudia #AampM #Placar #Vip #ViagemeTurismo #Abril #BraziliëNieuwsOnline #Superinteressante #Exame #QuatroRodas #Capricho #Veja #Civita

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page