top of page
  • Observer

Valdemar doet raar

ValdemarBolsoMichelle

Valdemar da Costa Neto, voorzitter van de PL – de partij van Jair Bolsonaro – stelde deze week de ministers van het hooggerechtshof STF gerust, en ontkende dat de partij een verzoek opstelde om de verkiezingen van dit jaar te annuleren.

Enkele dagen later dook er wel een video op waarin Valdemar zegt dat zijn partij weliswaar niet om nieuwe verkiezingen gaat vragen, maar wel een revisie van de telling van de stemmen in de electronische stembussen die in gebruik werden genomen voor 2020. De klacht, die ten laatste op dinsdag 22 november zal ingediend worden, bevestigt dat ongeveer 250.000 apparaten “hetzelfde cijfer” vertonen.

Volgens Valdemar zijn die “nieuwe aanklachten” gebaseerd op een studie van het instituut Voto Legal: “De studie die we lieten uitvoeren, toont aan dat er verscheidene stembussen zijn die niet in aanmerking mogen komen. Dat is in gans Brazilië, apparaten van voor 2020 naar beneden. Ze hebben allemaal hetzelfde nummer en kunnen niet gecontroleerd worden. We hebben het bewijs en gaan aantonen dat die stembussen niet mochten gebruikt worden. We zullen zien wat het (kieshof) TSE hier gaat aan doen”.

Hij voegde eraan toe dat de PL niet om nieuwe verkiezingen zal vragen, maar wel een hertelling van de stemmen en een onderzoek naar eventuele onregelmatigheden, omdat ze “geen tumult willen veroorzaken in het land”.

Valdemar en Michelle

Ondertussen verscheen er een video opname bij Instagram van Maria Christina Mendes Caldeira, ex-vrouw van Valdemar da Costa Neto, nogal bombastisch. Haar verklaringen suggereren dat Valdemar de minnaar was van Michelle Bolsonaro, en belastingontduikingen van de clan Bolsonaro toedekte met de mantel der liefde.

De live werd opgenomen terwijl ze achter het stuur zat van haar voertuig in Miami (waar zij nu woont) en vormt volgens haar een reactie op de verklaringen van de PL-voorzitter over het resultaat van de verkiezingen en de stembussen. Ze richt zich hierbij direct tot haar ex-man en beweert dat Valdemar altijd minachting vertoonde voor Jair Bolsonaro die hij beschouwde als een “domme parlementair van lagere klasse”. Ze voegde eraan toe dat Michelle Bolsonaro, echtgenote van de president, zijn “hoertje” werd na “haar administratie”.

Meteen in het begin van de video bevestigt Maria Caldeira dat zij beschikt over een gigantische hoeveelheid documentatie uit de Lava Jato tijd en zijn rol in dat schandaal, en ook over belastingontduikingen van de Bolsonaro’s alhier (verwijzend naar de USA).

Over de huidige bezigheid van Bolsonaro zei ze “dat hij op de sofa ligt, kijkend naar Netflix, documenten versnipperend”.

Ze zegt ook dat ze op de 17de (waarschijnlijk december) naar Washington gaat om een verklaring af te leggen bij de Commissie voor Mensenrechten: “Ik heb geen enkel probleem. Jij bent degene met veel lijken in de kast die ik er allemaal ga uithalen, maar deze keer wel hier”.

Maria Christina Mendes Caldeira is verantwoordelijk voor een verwoestende getuigenis tegen haar ex-man ten tijde van het mensalão schandaal, bij de parlementaire onderzoekscommissie, waardoor hij uiteindelijk in de gevangenis belandde. Valdemar werd toen veroordeeld tot 7 jaren en 10 maanden opsluiting. Een deel daarvan bracht hij door in huisarrest. In 2015 werd zijn straf opgeheven door het STF. Maria Caldeira werkt vandaag als Uber-bestuurder in Miami.

Bron

Foto: Twitter

#TSE #MichelleBolsonaro #JairBolsonaro #Instagram #ValdemardaCostaNeto #STF #BRNieuws

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page