top of page
  • Observer

Vallen voor het opstaan

BolsoWuppertal

Carlos Alberto Decotelli, de nieuwe minister van Onderwijs heeft het vijf dagen volgehouden. De val van de minister, vooraleer hij als dusdanig rechtop stond, werd veroorzaakt door onthullingen over ongerijmdheden in zijn curriculum vitae. Decotelli deed zelfs een poging om het Palácio do Planalto onder druk te zetten om hem niet te ontslaan, door middel van een informele benoeming in het ministerie, hetgeen vreemd overkwam bij de kaderleden van het ministerie. Maar het lukte niet. De regering wil zijn erg vroegtijdige opstap combineren met de aankondiging van de opvolger, de vierde in anderhalf jaar tijd. Bolsonaro analyseert een tiental mogelijke kandidaten, aangewezen door de militairen van de regering en door het ideologisch groepje. Secretarissen uit de sector onderwijs vragen om iemand met een technisch profiel en waarschuwen: er is geen ruimte voor vergissingen.

De opeenvolgende blunders bij het ministerie van Onderwijs zullen ongetwijfeld onuitwisbare sporen nalaten op de regering Bolsonaro en de toekomstige generaties. Om te beginnen zal de ideologische kern de strijd opvoeren tegen de militaire clan die verantwoordelijk is voor de keuze van Decotelli. De aangerichte puinhoop zal ook niet vergeten worden door de tegenstanders van de president bij de komende verkiezingen. Het grootste verlies wordt echter geleden door de kinderen en jongeren die afhankelijk zijn van het publiek onderwijs in het land.

Ondertussen kan Decotelli zijn CV aanvullen met “Minister van Opvoeding van Brazilië”, in dezelfde lijn als de andere onjuistheden in het lijstje: een bachelordiploma in economische wetenschappen van de staatsuniversiteit van Rio de Janeiro (UERJ), een masterdiploma van de Getúlio Vargas Foundation, een doctoraat van de universiteit van Rosario (Argentinië) en een post-doctoraat van de universiteit van Wuppertal, in Duitsland.

Bron: Estadão – Veja

Foto: Marcos Corrêa - PR

#GetúlioVargasFoundation #CarlosAlbertoDecotelli #BraziliëNieuwsOnline #JairBolsonaro #PaláciodoPlanalto

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page