top of page
  • Observer

Van je kinderen moet je ‘t hebben

EduardoForPresidentFB

Gedeputeerd afgevaardigde (SP) en een van de auteurs van het impeachment proces tegen Dilma Rousseff (PT), Janaina Paschoal, zegt in een interview door de journaliste Marianna Holanda dat president Bolsonaro emotioneel, geestelijk en mentaal onstabiel is, en aldus niet staat om kleine crisissen op te lossen. Ze vindt ook dat hij geen ‘crime de responsabilidade’ (politieke of administratieve inbreuk door een politicus) beging door het verspreiden van een video waarin opgeroepen wordt om mee te doen aan een manifestatie in het voordeel van de regering, en tegen de wetgevende en gerechtelijke macht.

De juriste waarschuwt ook dat de president zich omringt met mensen die er alles aan doen om hem te isoleren, een “recept dat naar zijn val zal leiden”. Een van die mensen is zijn eigen zoon, volksvertegenwoordiger Eduardo (PSL). Volgens haar wil hij niet dat zijn vader het volhoudt tot 2022, opdat hij dan zelf kandidaat kan zijn: “Zeggen dat zijn vader een slachtoffer is, komt neer op een uitleg om zichzelf te promoten voor 2022. Hij wil president worden, daar twijfel ik geen moment aan. Hij werkt eraan om zijn vader te isoleren, de enige mogelijke rationele verklaring”, aldus Paschoal.

Zij werd in 2018 verkozen als raadslid voor de deelstaat São Paulo met een absoluut record (in gans Brazilië) van twee miljoen stemmen voor de PSL, toen nog de partij van de president die er ondertussen mee gebroken heeft. In het voorbije jaar spaarde zij geen kritiek op de regering, zoals de poging van Bolsonaro om zijn zoon (Eduardo) te benoemen als ambassadeur van Brazilië in Washington. Ze bleef wel trouw aan de conservatieve ideeën die door de president verdedigd worden.

CarlosJairFB

Over zoon Carlos is ze wat positiever: “Carlos heeft het instinct om zijn vader te beschermen, en dat lijkt me een eerlijke houding. Eduardo zit anders in elkaar: hij streeft naar eigen macht. Probeert u zich maar eens voor te stellen wat hij zal zeggen als zijn vader ten val zou komen: het is een staatsgreep, rechts werd aangevallen, omsingeld, dat soort uitleg. Niemand kan mij van het tegendeel overtuigen. Hij stemde tegen zijn vader m.b.t. de begroting, is voortdurend op reis, valt iedereen aan die zijn vader ondersteunt. Wat is zijn bedoeling? Zeggen dat zijn vader een slachtoffer is, past in zijn plannen voor 2022. Hij focust zich op het presidentschap, daar twijfel ik geen moment aan (de grondwet laat niet toe dat zonen van een president zich kandidaat kunnen stellen en laat enkel een herverkiezing toe; die regel wijzigt wel indien de president zijn mandaat niet vervolledigt of afgezet wordt). Hij werkt eraan om zijn vader te isoleren, dat is de enige rationele uitleg. Het was hij die de advocaat aanbracht met het idee om de nieuwe partij Aliança pelo Brasil op te richten (na de breuk tussen de president en de PSL). Waarom nu deze Aliança? Om het volk te verdelen. Hij stimuleert dat. Denkt u dat iemand me ervan kan overtuigen dat een ervaren politicus niet wist dat die partij niet op tijd klaar zou zijn om het politieke landschap te betreden? Natuurlijk weten zij dat. Waarom doen ze het dan? Omdat ze tweedracht willen scheppen, de president willen verzwakken. Dit speelt vooral in het voordeel van de PSDB, DEM… Nieuwelingen die in de politiek willen stappen, worden ontmoedigd. Wanneer ze naar de PSL stappen, zijn het verraders; Aliança pelo Brasil bestaat nog niet… “.

Bron

Foto's: Facebook

#CarlosBolsonaro #PSL #BraziliëNieuwsOnline #AliançaPeloBrasil #JairBolsonaro #MariannaHolanda #JanainaPaschoal #EduardoBolsonaro #EstadodeSãoPaulo #DilmaRousseff

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page