top of page
  • Observer

Vergeef ons onze schulden

BolsoPNC

President Bolsonaro verklaarde gisteren dat hij spijt heeft van beledigende opmerkingen aan het adres van vrouwen, en van denigrerende uitspraken met betrekking tot de covid-19 pandemie.

Hij sprak er ook over om “het presidentiële lint door te geven” indien hij de verkiezingen verliest, ondanks dat hij op andere momenten van het interview opnieuw “zuivere verkiezingen” verdedigde, zonder uit te leggen wat het precies is dat erop wijst dat dit niet het geval zou zijn.

“Indien dit de wens is van God, dan ga ik verder. Indien niet, dan geef ik het lint door, omdat ik – op mijn leeftijd – niets meer te vervullen heb op deze aarde als er een einde komt aan mijn politieke loopbaan p 31 december van dit jaar”.

Over de pandemie zei Bolsonaro dat hij “flipte” toen hij de uitspraak deed dat “hij geen grafdelver was”, nadat hem een vraag gesteld werd over de vele dodelijke slachtoffers van de ziekte.

“De uitspraak over de grafdelver trek ik terug. De andere uitspraak (dat het vaccin iemand mogelijk kon transformeren tot een krokodil) was gewoon beeldspraak”, aldus Bolsonaro.

Hij zei dit alles in een zestal podcasts die voornamelijk beluisterd worden door jonge evangelische gelovigen, aldus de interviewers.

De president zei ook dat hij zijn uitspraak over zijn vier zonen waarna er een dochter geboren werd, en dat de vrouw op dat moment een zwakte vertoonde, wilde terugtrekken.

“Ik verprutste het. Het was een beetje zoals… mannen weleens plegen te zeggen ‘Er komt een kind aan, wordt het een consument of een leverancier?”. Grapjes van mannen onder elkaar. Ik zeg zoiets niet meer, tegen niemand. Voor mij heeft dat gevolgen”.

De bevestigingen van Bolsonaro komen er op een moment dat hij een poging doet om de afwijzing tegen zijn persoon door vrouwen te verminderen, een deel van het electoraat dat sterk tegen zijn persoon is.

Met betrekking tot de beledigende uitspraak over een grafdelver, zei hij nog dat hij zijn houding probeert te veranderen: “Ik ben de leider van een natie, dat besef ik. Het spijt me. Ik zou dat zeker niet meer opnieuw zeggen. Jullie kunnen vaststellen dat ik mijn gedrag wijzigde in het voorbije jaar. Mijn zetel is een schoolbank”.

Hij gaf ook te kennen dat hij er mee ophield om interviews te geven aan de poort van het residentiële paleis Palácio da Alvorada omdat hij er geprovoceerd werd: “Ik hield ermee op om met de media te praten, omdat ze gedurig blijven aandringen, en omdat ik niet doorhad dat ze me niet ernstig wilde nemen”, zo bevestigde hij.

Bron

Foto: Clauber Cleber Caetano/PR

#BRNieuws #COVID19 #JairBolsonaro #PaláciodaAlvorada

1 weergave0 opmerkingen
bottom of page