top of page
  • Observer

Veroordeelden Lava Jato uitgesloten van gratieverlening

Indulto

Op verzoek van de publieke verdediging van Brazilië, besloot president Michel Temer uiteindelijk toch om over te gaan tot de ondertekening van de traditionele gratieverlening voor gevangenen in de kerstperiode. Deze keer zullen veroordeelden wegens corruptie niet kunnen genieten van de maatregel. De laatste details van het decreet, dat morgen in het staatsblad zou verschijnen, werden gisteren afgewerkt in het presidentiële paleis (Planalto) tijdens een vergadering.

Carlos Marun, minister van het secretariaat van de president, liet weten dat Temer alle details grondig wil onderzoeken om niet opnieuw op een njet te botsen van het STF, zoals gebeurde bij de gratie van vorig jaar. De tekst zou deze keer ook veroordeelden uitsluiten die opgesloten werden wegens seksuele misdaden tegen kinderen.

Michel Temer zag eerder al af van de ondertekening van het document, dit omwille van de ontstane polemiek m.b.t. de de gratieverlening van vorig jaar waarbij veroordeelden in het Lava Jato onderzoek eveneens konden genieten van de maatregel. Het STF startte een proces op over het decreet van 2017, maar dat is nog steeds niet ten einde.

Het decreet is een traditie en wordt ieder jaar ondertekend door de zittende president, sinds 1988.

Jair Bolsonaro, de verkozen president, bevestigde eerder al dat hij niet van plan is om de traditie voort te zetten: “Aangezien de gratieverlening een presidentiële kwestie is, zal mijn pen met dezelfde hoeveelheid inkt moeten toekomen tot aan het einde van mijn mandaat”.

#BraziliëNieuwsOnline #LavaJato #Planalto #JairBolsonaro #MichelTemer #CarlosMarun

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page