top of page
  • Observer

Verticale isolatie

BolsoTV

De toespraak van president Bolsonaro, gisterenavond via de televisie, veroorzaakte erg veel commotie en zware negatieve reacties, niet alleen in Brazilië, maar ook in de rest van de wereld. In die toespraak beschuldigde hij de pers ervan om de bevolking angst aan te jagen, en deed een aanval op deelstaten en gemeentes die maatregelen nemen om de epidemie in te dijken. De uitspraken van Bolsonaro gingen volledig in tegen de richtlijnen en aanbevelingen van zijn minister van Volksgezondheid, Luiz Henrique Mandetta, die hij even voordien nog loofde voor zijn uitstekend werk.

Een van zijn uitspraken luidde: “Wat er gebeurt in de wereld toont aan dat de risico groep bestaat uit senioren, ouder dan 60 jaar. Waarom zouden we dan onze scholen sluiten?” . Een andere: “90% van de mensen vertoont geen symptomen als ze besmet worden. Neem mijn geval: door mijn atletisch verleden, mocht ik besmet raken zal ik niets voelen, of hooguit de symptomen van een griepje of een kleine verkoudheid”.

Of dit alles nog niet genoeg was, liet hij vanmorgen weten dat hij een “verticale isolatie” gaat voorstellen als een manier om de confrontatie aan te gaan met Covid-19. Deze maatregel bestaat erin om enkel quarantaine op te leggen aan de risicogroep (senioren en mensen met ademhalingsproblemen), en niet aan de ganse bevolking zoals aanbevolen door de gezondheidsorganen.

Hij deed ook opnieuw een aanval tegen de gouverneurs van São Paulo (João Doria) en Rio de Janeiro (Wilson Witzel) die hij beschuldigt van demagogie. In het algemeen toonde hij zijn afkeer tegen de burgemeesters en gouverneurs van het land die “een komaf maken met het land en de werkgelegenheid” bij het nemen van voorzorgen tegen de verspreiding van het virus.

Pannenslag

Tijdens de toespraak van gisterenavond was er opnieuw een potten & pannenslag te horen in vrijwel alle grote Braziliaanse steden, deze keer zelfs oorverdovend op sommige plaatsen. Recente peilingen tonen aan dat de populariteit van de president sterk in dalende lijn gaat, maar daar is hij niet bezorgd om. Vanmorgen zei hij tegen de pers die hem stond op te wachten: “Het kan zijn dat jullie niet van mij houden, maar ik wijs enkel op de werkelijkheid, de economische schade die door dit alles veroorzaakt wordt”.

Bron

Foto: Isac Nóbrega - PR

#BraziliëNieuwsOnline #JairBolsonaro #JoãoDoria #LuizHenriqueMandetta #Coronavirus #COVID19 #WilsonWitzel

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page