top of page
  • Observer

Vijf miljoen covid-19 besmettingen

Covid19TestKit

Brazilië overschreed gisteren de grens van 5 miljoen covid-19 besmettingen, aldus het meest recente bulletin van Conas (Conselho Nacional de Secretários de Saúde). De precieze cijfers: 5.000.694 gevallen en 148.228 doden. De deelstaat met de meeste doden is São Paulo (36.669) gevolgd door Rio de Janeiro (18.969) en Ceará (9.094).

Brazilië bereikte de grens van 100.000 slachtoffers op 8 augustus en blijft op de 2de plaats staan van de wereldranking met het hoogste aantal doden door de pandemie van het coronavirus, na de Verenigde Staten, waar meer dan 211.000 mensen overleden, dit volgens de cijfers van de universiteit Johns Hopkins.

Brazilië werd overtroffen, wat het aantal besmettingen betreft, door Indië, dat nu op de 2de plaats staat na de Verenigde Staten (7,5 miljoen gevallen). Daarna komt Mexico, het Verenigd Koningrijk, Italië, Peru, Spanje, Iran en Colombia. België staat op de 17de plaats, Nederland op de 24ste.

Het coronavirus werd voor het eerst geregistreerd in Brazilië op 26 februari. Een zakenman uit São Paulo van 61 jaar, werd ziek nadat hij terugkeerde van een reis naar Italië, tussen 9 en 21 februari. Het nieuwe coronavirus, dat voor het eerst vastgesteld werd in China, wordt als een pandemie beschouwd door het WHO sinds 11 maart.

De cijfers van het aantal slachtoffers van het virus verschillen erg van land tot land, ook volgens de Johns Hopkins universiteit. Terwijl landen als België, Groot Brittannië en Italië 14% tot 16% doden registreren bij de geïnfecteerden, liep dat in in landen als Brazilië en de Verenigde Staten slechts op tot 6%. Studies wezen uit dat een meerderheid van de gevallen slechts lichte symptomen vertoonden en thuis konden behandeld worden, of in een hulppost.

Echter, zij die naar een hospitaal moesten, bleven daar gemiddeld drie weken, wat een impact had op de gezondheidszorg, omdat de IC-bedden gedurende langere tijd bezet bleven. En dat veroorzaakte een crisis in diverse Braziliaanse deelstaten en gemeenten.

Johns Hopkins Coronavirus Resource Center

Bron

Foto: Fotos Públicas - Geovana Albuquqerque - Agência Saúde

#JohnsHopkins #WHO #Coronavirus #Conas #COVID19 #BRNieuws

0 weergaven0 opmerkingen
bottom of page