top of page
  • Observer

Villas Bôas ziet militaire dreiging in uitspraak van Macron

Villas-Boas-Eduardo

Ex-bevelhebber van het Braziliaanse leger, generaal Eduardo Villas Bôas (foto), drukte gisterenavond zijn bezorgdheid uit over de verklaringen van de Franse president Emmanuel Macron die bevestigde dat hij over de branden en de ontbossingsproblematiek in het regenwoud gebied wil praten op de koepel van de G7 (Duitsland, Canada, Verenigde Staten, Frankrijk, Italië, Japan en Groot Brittannië), dit weekend. De bezorgdheid van Macron wordt trouwens gedeeld door Angela Merkel (Duitsland), Boris Johnson (Groot Brittannië) en Justin Trudeau (Canada).

Villas Bôas vindt dat Frankrijk niet over de “morele autoriteit” beschikt om zich uit te laten over dit onderwerp, en verwijst daarbij naar de nucleaire testen, uitgevoerd door Frankrijk op de Polynesische Eilanden, ondanks internationale protesten hiertegen. Via Twitter waarschuwde hij ook voor het inzetten van militaire krachten, gebaseerd op de uitspraken van de Franse president.

Ook Justin Trudeau, de Canadese premier, gebruikte Twitter om een politiek te ondersteunen voor het Amazonië gebied die het resultaat moet zijn van een globaal debat, een actie die door Villas Bôas geïnterpreteerd wordt als een “directe aanslag op de Braziliaanse soevereiniteit”.

“Met een zelden eerder geziene duidelijkheid, zien we hoe andermaal een Europees land, deze keer Frankrijk via zijn president Macron, een aanval doet op de Braziliaanse soevereiniteit, objectief bekeken, een bedreiging inhoudend van het inzetten van militaire macht”, zo schreef hij in de eerste van een reeks tweets.

Araujo-Ernesto

Ook Ernesto Araújo (foto), minister van buitenlandse zaken, manifesteerde zich via Twitter en maakte een lijstje op van de “successen” van de regering Bolsonaro om te verklaren dat links leugens verspreidt die leiden naar een “heftige en oneerlijke milieucampagne”.

Volksvertegenwoordiger Eduardo Bolsonaro, kandidaat ambassadeur en zoon van de president, ging nog een stap verder en plaatste een video waarin een YouTuber president Emmanuel Macron uitschold als idioot.

Bron

Foto's: Fabio Rodrigues Pozzebom - Marcelo Camargo - Agência Brasil

#EmmanuelMacron #BraziliëNieuwsOnline #ErnestoAraújo #JustinTrudeau #Twitter #AngelaMerkel #EduardoBolsonaro #G7 #Amazonas #EduardoVillasBôas

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page