top of page
  • Observer

Visit and love us!

Embratur-Visit-and-love-us

Het Braziliaanse instituut voor toerisme Embratur ontwikkelde een nieuwe slogan om het toerisme te promoten in het buitenland. De slogan werd verwerkt in een nieuw logo en luidt “Visit and love us”, een uitnodiging opdat de bezoekers van het land alles zouden leren kennen van Brazilië dat de moeite waard is.

Volgens Embratur werd het nieuwe logo gebaseerd op de Braziliaanse vlag, een symbool dat overal in de wereld herkend wordt: “Het is ons belangrijkste symbool. Onze natuur, de mogelijkheid om te sporten, onze muziek, onze gastronomie, al deze punten van onze nationale cultuur maakten onze vlag bekend in het buitenland op een meesterlijke manier, en wij, de regering, moeten de rijkdom van dit land erkennen en promoten”, aldus Gilson Machado Neto, de voorzitter van Embratur. En verder:

“We werden ook geïnspireerd door de verscheidenheid van ons land dat in elke windrichting veel te bieden heeft en boordevol levend, natuurlijk, cultureel en betoverend is. Het nieuwe logo zal dit allemaal bevestigen en aantonen hoeveel belang de federale regering hecht aan de toeristische sector die het imago van Brazilië en zijn nationale vlag versterkt in gans de wereld”, zo benadrukte hij.

Een opvallend detail is het gebruik van de letter Z van “Brazil”, zoals het land gespeld wordt in het Engels, in plaats van “Brasil” in het Portugees. Volgens Embratur versterkt het gebruik van deze letter de digitale marketing van het land, het merk “Brazil”, waardoor opzoekingen over Brazilië via het internet door buitenlanders vergemakkelijkt wordt.

Het nieuwe logo en de slogan is een initiatief van de werknemers van Embratur, waardoor de kosten aanzienlijk daalden en het project veel sneller van de grond kwam. Het instituut voorziet nog een officiële lancering in aanwezigheid van president Bolsonaro.

Bron: Agência Brasil

Foto boven: Gilson Machado Neto (links – voorzitter Embratur) en Osvaldo Matos de Melo Júnior (rechts – directeur marketing Embratur)

Foto: Pablo Peixoto - Embratur

#Embratur #Visitandloveus #BraziliëNieuwsOnline #GilsonMachadoNeto #JairBolsonaro #Brazil

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page