top of page
  • Observer

Volksvertegenwoordiger wil handen van corruptieplegers laten amputeren

BocaAberta

Volksvertegenwoordiger Boca Aberta (foto) uit de zuidelijke staat Paraná, diende een wetsvoorstel in bij de Kamer om voortaan de handen te laten amputeren van politici, veroordeeld voor corruptie. Het voorstel kreeg echter geen aandacht. Enkele uren nadat hij het officieel liet registreren, kreeg hij het project terug bezorgd omdat het gaat over een voorstel dat “duidelijk ongrondwettelijk” is. Boca Aberta kan hiertegen nog in beroep gaan bij de voltallige raad van volksvertegenwoordigers.

Zijn echte naam is Emerson Miguel Petriv (48), een operator van radio en TV-apparatuur, geluid en cinema. Hij is aangesloten bij de centrum-linkse PROS (Partido Republicano da Ordem Social). Petriv staat vooral bekend onder de bijnaam Boca Aberta, letterlijk vertaald ‘open mond’ maar niet bepaald een flatterende bijnaam die eerder verwijst naar een naïeve persoon, zonder belangstelling om kennis op te doen, een sukkel.

In de tekst van zijn voorstel stond dat de amputatie zou uitgevoerd worden door de publieke gezondheidszorg SUS (Sistema Única de Saúde), en dat iedere politicus, inclusief de president, op deze manier zou gestraft worden, na een “veroordeling voor corruptie tegen het publieke patrimonium, en nadat de straf in uitvoering gaat”.

De volksvertegenwoordiger verdedigt de nogal krasse maatregel wegens noodzakelijk wanneer “politici misbruik maken van het goed vertrouwen van hun kiezers, van alles beloven, het niet waarmaken en toch vrijuit gaan”.

Boca Aberta zegt dat hij geïnspireerd werd door landen als China, Iran en Noord Korea bij het opmaken van het voorstel: “Het gesloten regime van Noord Korea veroordeelt corruptieplegers tot de doodstraf. Tussen 2007 en 2010 werden daar minstens 37 mensen geëxecuteerd omdat ze zich aan dergelijke praktijken bezondigden”, zo staat er te lezen.

Boca Aberta was raadslid in Londrina – Paraná, van 2017 tot 2018, maar onderbrak zijn mandaat om zich kandidaat te stellen als federaal volksvertegenwoordiger, en werd verkozen met meer dan 90.000 stemmen.

Bron

Foto: Agência Brasil

#BraziliëNieuwsOnline #Pros #SUS #BocaAberta #Londrina #Parana

0 weergaven0 opmerkingen
bottom of page