top of page
  • Observer

Vrachtwagenpatriot: pure zelfverdediging

Patriota

De ondernemer Junior Peixoto (41) werd sinds vorige week een (zeer) bekende Braziliaan. Als deelnemer aan een antidemocratische manifestatie die de overwinning van Lula in de verkiezingen weigert te aanvaarden, werd het beeld van de man die aan de voorkant van een vrachtwagen kleefde, een grandioos succes bij de sociale media. Sindsdien staat Peixoto bekend als de “patriota do caminhão”, en werd hij het onderwerp van een pak memes.

De krant Folha de São Paulo slaagde erin om de man aan de praat te krijgen. Hij bevestigt dat hij zich blootgesteld voelt met de reacties op de vele plaatjes, filmpjes en de daaruitvloeiende memes.

Het begon allemaal in Caruaru (Pernambuco) waar hij manifesteerde, gehuld in een geel T-shirt en dito pet. Over het resultaat van de verkiezingen wil hij het niet hebben.

“Ik ben een kiezer van Bolsonaro. Mocht er een nieuwe verkiezing komen, dan zou ik opnieuw op hem stemmen, campagne voeren, alles wat mogelijk is, want hij vertegenwoordigt mijn visie. De beweging daarentegen, is niet meer voor Bolsonaro, maar wel voor Brazilië”, zo bevestigt hij.

Hij vertelt dat hij zich vasthield aan de vrachtwagen uit zelfverdediging, en niet in een poging om het voertuig tegen te houden.

“Men was net begonnen om de weg terug vrij te maken toen ik de bestuurder hoorde schakelen. Ik keek in zijn richting en gaf een teken. Ik stond op 2 meter afstand en vroeg om wat geduld. Misschien begreep hij me verkeerd, en begon te rijden. Ik stond met mijn armen omhoog en greep naar de ruitenwissers om mij vast te houden”.

De chauffeur van het voertuig zei echter: “De kerel klom op de bumper en zei dat hij niet zou afdalen”.

Volgens Peixoto duurde het ritje ongeveer 6 km, een traject van 8 minuten. Hij meent ook dat de vrachtwagen een snelheid haalde tot 100 km per uur, en dat hij veel schrik had, zelfs overtuigd was dat dit de laatste dag van zijn leven ging worden.

Uiteindelijk stopte de chauffeur toch en slaagde Peixoto erin om terug naar huis te liften.

Einde verhaal voor de “vrachtwagenpatriot”, ware het niet dat het internet genadeloos is.

Bron

Foto: Twitter

#Pernambuco #JairBolsonaro #Caruaru #FolhadeSãoPaulo #BRNieuws

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page