top of page
  • Observer

Vrachtwagensector boos op Bolsonaro

Caminhoneiros

Een steunuitkering van R$ 400 voor zelfstandige vrachtwagenbestuurders, een voorstel van de uitvoerende en wetgevende machten, wordt door de betrokkenen weggewuifd als “electoraal” en “aalmoes”.

Bolsonaro slaagt er iedere dag weer in om de sector tegen de schenen te schoppen, een groep die hem nochtans flink steunde bij zijn campagne in 2018. Deze keer, samen met Kamervoorzitter Arthur Lira, kwam de regering (terug) op het idee om een voucher uit te keren aan de chauffeurs t.w.v. R$ 400 – hetzelfde bedrag dat de kwetsbare families krijgen via de Auxilio Brasil, de nieuwe Bolsa Família. Net als vorig jaar in november, werd het idee niet goed onthaald door de “caminhoneiros”.

“Hij is gewoon bezorgd over de verkiezingen en is niet in staat om iets op te lossen. Het zou juister zijn om deze R$ 400 te gebruiken om de uitkeringen aan de gezinnen in nood te verhogen, om meer mensen in te sluiten of om de waarde van een gasbon te verhogen. De mensen lijden honger. Wij vrachtwagenbestuurders willen geen voucher, we willen waardigheid om in te werken”, zo zegt Wallace Landim, bekend onder de bijnaam Chorão, voorzitter van de vereniging van vrachtwagenbestuurders (Abrava – Associação Brasileira de Condutores de Veículos Automotores), een van de leiders bij de staking in 2018. Volgens de logica van Chorão is het equivalent van 45 liter diesel (aan de huidige prijs) net genoeg om 90 km te reizen: “Dat volstaat niet eens om van São Paulo naar Campinas te rijden”, zo zegt hij.

Bron

Foto: Staking van de vrachtwagensector in 2018.

Foto Tomaz Silva/Agência Brasil

#Chorão #Abrava #JairBolsonaro #ArthurLira #BRNieuws #AuxílioBrasil

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page