top of page
  • Observer

Vroegtijdige zaadlozing

Doria-Bolso

Gouverneur João Doria (PSDB – São Paulo) reageerde vandaag op de uitspraak van president Bolsonaro over de verkiezingen van 2022, door te zeggen dat hij dezelfde kritiek kreeg van ex-president Lula in 2016 toen hij de strijd aanging met Fernando Haddad (PT) als burgemeester van São Paulo. Bolsonaro zei tegen journalisten van de krant Folha de São Paulo dat João Doria geen enkele kans heeft in 2022: “Het ontbreekt hem aan de nodige populariteit. Zijn kandidatuur is een vroegtijdige zaadlozing”.

Doria: “Lula zei hetzelfde in 2016 toen ik mij aanmeldde als pré-kandidaat burgemeester voor de PSDB. En tot grote droefheid van de ex-president en vandaag gevangene Lula, won ik niet alleen de verkiezingen in de hoofdstad, maar won zelfs in de eerste kiesronde van Fernando Haddad, de kandidaat die Lula ronddroeg op zijn schoot en waarvan hij beweerde dat die met gemak opnieuw verkozen zou worden”.

Volgens Bolsonaro zou Doria zich moeten beperken en enkel denken aan de verkiezingen van 2026. Hijzelf bevestigde gisteren dat hij een poging zal doen om herverkozen te worden.

Doria wilde eerst geen polemiek opstarten omtrent de uitspraak van de president, maar besloot later om een “snuifje goed humeur” in te brengen door de aanvallen van Lula en Bolsonaro met elkaar te vergelijken.

De first lady van de gouverneur, Bia Doria, liet haar afkeuring blijken over de opmerking van Bolsonaro door haar echtgenoot te vergelijken met een “vroegtijdige zaadlozing”. Ze zei dat de president “laag-bij-de-grondse uitdrukkingen gebruikt die een gebrek aan respect vertonen voor de Braziliaanse familie, en voor het ambt dat hij bekleedt”.

Nadat de gouverneur eerst gebruikmaakte van de populariteit van de president om zichzelf te laten verkiezen in 2018, met de stem “Bolsodoria”, neemt hij nu afstand omdat beiden mikken op hetzelfde rechtse deel van de kiezers. Eerder gaf hij al kritiek op Bolsonaro, vooral na de uitspraak van Bolsonaro over de vader van de OAB-voorzitter Felipe Santa Cruz.

Bolsonaro zei vorige zaterdag al tegen journalisten dat Doria “dood is” voor wat de verkiezingen van 2022 aangaat.

Tot zover deze “love story” die het niet langer uithield als de eerste zes maanden van de ambtstermijn van Bolsonaro.

Bron

Foto: Marcelo Camargo - Agência Brasil

#BraziliëNieuwsOnline #FernandoHaddad #JairBolsonaro #JoãoDoria #FelipeSantaCruz #FolhadeSãoPaulo #Lula #PSDB

1 weergave0 opmerkingen
bottom of page