top of page
  • Observer

Waar is Ciro Gomes?

CiroTWT

Met een sterke persoonlijkheid, luid sprekend en veelzeggende lichaamstaal, is de aanwezigheid, of afwezigheid van Ciro Gomes opvallend. Dat is ook zo in deze 2de kiesronde. Gomes verdween van de sociale media, geeft geen interviews meer en toont zich nergens meer in het publiek. Waar is hij dan?

Gomes werd voor het laatst gezien op 4 oktober, toen hij – via een video opname (hieronder) en zonder de naam van Lula uit te spreken – verklaarde dat hij de richtlijnen van zijn partij (PDT) zou volgen, de arbeiderspartij steunend: “Gezien de omstandigheden, is dat de enige uitweg”, zo verklaarde toen de ex-gouverneur van Ceará, een duidelijke afwijzing van Jair Bolsonaro. Nadien publiceerde hij nog eenmaal een hulde aan de viering van Nossa Senhora Aparecida, op 12 oktober, en verdween van de radar.


Pronunciamento – "Gravo este vídeo para dizer que acompanho a decisão do meu partido, o PDT". pic.twitter.com/Ttmx06wCWo — Ciro Gomes 12 (@cirogomes) October 4, 2022

De zoekmachine Google noteerde een intense stijging op 18 oktober van de vraag “Waar is Ciro Gomes?”, een verhoging van 250%. In de voorbije dagen ging dat percentage naar 700%.

Reporter Bárbara Carvalho van GloboNews wist te melden dat Gomes in Fortaleza verbleef, samen met zijn familie. Die informatie werd, volgens de journalist bevestigd door een raadgever en door Carlos Lupi, de voorzitter van de PDT. De telefoon die Gomes gebruikte tijdens zijn campagne, is niet meer bereikbaar, en hij heeft geen enkel profiel meer bij Whatsapp.

Geallieerden van zijn partij doen inmiddels pogingen opdat hij de houding van Leonel Brizola bij de verkiezingen van 1989 zou herhalen. De ex-gouverneur van Rio de Janeiro verloor toen in de eerste ronde en verklaarde expliciet zijn steun aan Lula voor de 2de ronde. Brizola deed daarbij de volgende uitspraak die legendarisch zou worden: “Zou het niet fascinerend zijn om te zien hoe de Braziliaanse elite Lula moet doorslikken, de bebaarde kikker?”. Alles wijst er echter op dat Ciro Gomes er tot op vandaag zelf niet in slaagt om de “sapo barbudo” door te slikken.

Voor de koepel van de PDT zou een dergelijke geste veel gewicht in de schaal leggen in de aanloop naar de 2de ronde door veel partijleden te stimuleren die nu voor Bolsonaro kiezen.

Gomes biedt echter weerstand en lijkt van de aardbodem verdwenen.

Bron

Foto: Twitter

#CiroGomes #CarlosLupi #Ceará #PDT #LeonelBrizola #JairBolsonaro #Google #NossaSenhoraAparecida #PT #GloboNews #Lula #BRNieuws

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page