top of page
  • Observer

Waarom u veel geld moet verdienen

Laag-Salaris

Leonardo Azeredo dos Santos, een procureur bij het gerecht van de staat Minas Gerais, deed zijn beklag over de “lage lonen” van zijn categorie, tijdens een buitengewone vergadering van de ‘Câmara de Procuradores’, in de zetel van het orgaan in hoofdstad Belo Horizonte, vorige maand. Het debat ging over de begroting van het openbaar ministerie in de deelstaat voor het komende jaar.

“Procureurs hebben een relatief klein salaris, vooral zij die kinderen hebben. Hoe kan iemand van hen leven met een maandelijks (netto) inkomen van R$ 24.000 (€ 5.330)?” , zo zei hij bij de bijeenkomst. Zijn uitspraak werd opgenomen in een audio-bestand.

De vergadering werd voorgezeten door procureur-generaal Antônio Sérgio Tonet. Azeredo zei dat hij zijn levensstijl verlaagd had om te “overleven”: “Ik heb bruusk moeten ingrijpen en mijn levensstijl moeten aanpassen. Maar ik zal overleven. Niet omdat ik een verkwister ben, maar om mijn patrimonium te beschermen dat ik opbouwde in de loop van een carrière van 28 jaren”.

En verder: “Ik ben, helaas, niet van bescheiden afkomst. In had in mijn carrière meer willen opbouwen. Ik ben niet gewend aan dergelijke limieten. Dat kan zelfs slecht overkomen”.

Even later had hij het over de besparingen die hij toepaste bij het gebruik van zijn kredietkaart: “Ik doe mijn deel en heb mijn factuur verlaagd van R$ 20.000 naar R$ 8.000. Ik zou willen weten of wij in het volgend jaar deze situatie blijven aanvaarden en in deze miserie blijven leven”, zo vroeg hij zich af.

Tijdens de samenkomst van de procureurs werd er gesproken over een fiscale overeenkomst met de federale overheid. Hierdoor loopt de deelstaat het risico dat er geen loonsverhogingen mogelijk zijn, net zoals gebeurde in Rio de Janeiro. De overeenkomst zal gevolgen hebben voor het openbaar ministerie, zoals ook voor andere sectoren van het publieke apparaat.

De procureur: “Net zoals andere collega’s leef ik op pillen, antidepressiva. Ik spreek hier met twee dosissen Sertraline per dag en nog eens twee medicamenten voor Anxiolise (benzodiapezines). Beeld u maar eens in als ik dat niet zou nemen. Gaan we dat blijven aanvaarden? We worden bijna bedelaars. Sommigen zullen zeggen: u overdrijft, u weet niet wat bedelen is. Zou het echter kunnen dat ik teveel vraag voor het ambt dat ik bekleed? Vraag ik hier teveel?” .

We denken van wel.

Miljoenen Brazilianen moeten met 2, 3 of 4 reais toekomen per dag en kunnen enkel dromen van een minimumloon dat vandaag iets minder oplevert dan R$ 1.000/maand, hetzij R$ 33,27/dag.

De procureur verdient 24 keer meer dan het minimumloon. De arme sukkelaars hebben zelfs geen geld om Sertraline te kopen, of benzodiapezines.

Bron

Illustratie: YouTube

#Anxiolise #MinasGerais #BraziliëNieuwsOnline #BeloHorizonte #Sertraline

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page