top of page
  • Observer

Wagner orakelt

Wagner-Haddad

Jaques Wagner, PT-kopstuk en verkozen senator voor de deelstaat Bahia, gaf toe dat Jair Bolsonaro (PSL) de kandidaat is van de financiële wereld voor het presidentschap, maar zegt dat zijn partij zal trachten aan te tonen dat Fernando Haddad de kandidaat is van het volk, en dat, als hij wint, de markten zich daarnaar zullen plooien.

“Wij kunnen er niet tussenkomen als de markten de voorkeur geven aan Bolsonaro als kandidaat; wij willen dat Haddad de kandidaat is van het volk. De financiële markten dicteren hun voorkeur, maar zullen leven met wie uiteindelijk verkozen wordt”, zo zei Wagner tegenover de pers die wilde weten of Haddad stappen doet in de richting van de markten.

Met Haddad in de twee kiesronde doen sommigen een oproep opdat hij toegevingen zou doen aan de financiële wereld, om aan te tonen dat de politiek van de partij niet radicaal zal zijn. Een van de vragen bestaat erin dat Haddad, net als zijn tegenstrever, mogelijke namen voorstelt voor zijn economische ploeg, iets waar hij waarschijnlijk niet ingaat. Tijdens de eerste kiesronde kondigde hij aan dat hij de banken zou inkaderen door een hervorming en zei ook dat hij hun wil inperken door steun te verlenen aan krediet coöperatieven en fintechs (start-ups in de financiële sector), en dat hij fiscale voordelen zal toekennen aan banken die hun intresten verlagen. Hij verdedigde ook de invoering van belastingen op dividenden, en de vrijstelling van belastingen voor wie tot vijf minimumlonen (nu iets minder dan R$ 5.000) verdient.

Haddad en zijn partij zeggen dat het nog niet het moment is om een minister van financiën aan te kondigen. Een niet vermelde partijbron zegt dat eender welke naam op dit moment de markten kan tevredenstellen, maar tegelijk ook een flink deel van de basis kan afschrikken en doen vervreemden.

De PT-kandidaat wilde wel kwijt dat zijn minister geen bankier zal zijn, maar mogelijk iemand uit de productieve wereld, een zakenman of een economist uit die sector.

Bron: UOL Notícias

Foto: Fotos Públicas - Ricardo Stuckert

#UOL #BraziliëNieuwsOnline #FernandoHaddad #JaquesWagner #JairBolsonaro #PT

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page