top of page
  • Observer

Wat wil hij bewijzen?

BolsoCeilandiaFB

President Bolsonaro verliet vanmorgen het Palácio da Alvorada langs de toegangsweg van de officiële residentie van de vicepresident, om de pers te vermijden. De 65-jarige Bolsonaro ging vervolgens op bezoek bij diverse kleinhandelaars in Brasília die nog open zijn. Het uitstapje komt 1 dag nadat minister Luiz Henrique Mandetta (Volksgezondheid) de isolerende maatregelen tegen de vooruitgang van het coronavirus verdedigde.

Vele handelszaken waren gesloten, op bevel van de gouverneur van het federaal district Ibaneis Rocha die bepaalde dat alle winkels en shoppingcenters dicht moeten. Enkel de essentiële handel, voedingswinkels en apotheken, mag open blijven.

Bolsonaro vertrok omstreeks 9u30 en stopte eerst aan een benzinestation, stapte uit en nam wat foto’s samen met de pompbediendes die er werkten. Later bezocht hij een apotheek, een bakkerij en een kleine supermarkt. Nadien liet hij zich naar het militair hospitaal brengen waar hij ongeveer 20 minuten verbleef. Officieel wordt er geen uitleg gegeven over de reden van dit bezoek.

Na dit alles ging het naar Ceilândia, de administratieve regio van de hoofdstad, op 36 km afstand. Ceilândia is de stad waar de familie van zijn echtgenote Michelle woont. De president stopte aan een open markt die niet actief was en praatte er met de omstaanders, ook met een verkoper die geroosterd vlees op een stokje aanbiedt, en klaagde over de stopzetting van de activiteiten op de markt, akkoord gaande met Bolsonaro die in de jongste dagen herhaalde dat Brazilië niet mag stilvallen: “De dood is dichtbij, maar enkel als God dat wil. Ik kan niet stoppen. Als ik niet sterf van deze ziekte, dan sterf ik van de honger. En ik wil geen van beide”, zo sprak de verkoper. Bolsonaro antwoordde: “Jij zal niet sterven. Ik praat met de mensen, zij willen aan het werk blijven. Dat zeg ik al vanaf het begin. Laten we voorzichtig zijn en thuisblijven als vanaf 65 jaar”, aldus de president. Het gesprek werd opgenomen en later gedeeld via de sociale media van Bolsonaro.

In een andere opname praat hij met een vrouw die hem vraagt om de kerken terug te openen. Bolsonaro antwoordde dat hij dat al toeliet, dat het gerecht het verbood maar dat hij hiertegen in beroep gaat.

Het is duidelijk dat er meningsverschillen bestaan over het al dan niet toepassen van de quarantaine. Minister Paulo Guedes (Economie) zei hierover: “Ik, als economist, zou willen dat we weer aan de slag gaan. Als burger wil ik thuisblijven”. Het evenwicht tussen de economie en gezondheid is erg moeilijk onder de gegeven omstandigheden. De vraag blijft: wat wil Bolsonaro bewijzen met de vertoning van vanmorgen? Tweede vraag: wat is de echte reden van zijn korte bezoek aan het militaire hospitaal?

Bron

Foto: Facebook

#IbaneisRocha #BraziliëNieuwsOnline #MichelleBolsonaro #Brasília #PauloGuedes #PaláciodaAlvorada #LuizHenriqueMandetta #DistrítoFederal #Ceilândia

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page