top of page
  • Observer

Wat willen ze daar?

Bolso-Press-26082019

Meer dan de helft van de Brazilianen verwerpt het persoonlijk gedrag van president Jair Bolsonaro. Dit blijkt uit een nieuwe peiling van CNT/MDA die vandaag bekend werd gemaakt. De afwijzing bedraagt nu 53,7%, dit tegen 28,2% in februari. In het begin van dit jaar was 57,5% nog tevreden met zijn prestaties, maar dat percentage zakte nu naar 41%.

De bokkensprongen van de Braziliaanse leider, zoals inmiddels welbekend, worden ook in het buitenland alsmaar meer afgekeurd. In een artikel met als titel “De vernieling van het Amazonegebied in gans Brazilië”, gepubliceerd in de internationale uitgave van de New York Times, wordt Bolsonaro afgeschilderd als “prekerig en prikkelbaar, de meest onbeduidende onder de wereldleiders”.

Wat willen ze daar?

Ook deze uitspraak komt van de kapitein, dit na de aankondiging dat de koepel van de G7 landen 20 miljoen euro vrijmaken om de branden in het regenwoud te helpen bestrijden. Na de aankondiging zei Bolsonaro: “(Emmanuel) Macron belooft dat de rijke landen het Amazonegebied te hulp schieten. Zou het kunnen dat iemand hulp aanbiedt zonder iets in ruil te willen, tenminste als het niet om een arme mens gaat? Wie loert naar het Amazonegebied? Wat willen ze daar?” , zo zei hij tegen de pers bij het verlaten van het presidentiële paleis.

Later gebruikte hij ook zijn Twitter account om te zeggen “dat hij het niet zal aanvaarden dat Macron zomaar in het wilde weg aanvallen lanceert op het gebied, ook niet als die weggestopt worden achter het idee van een ‘alliantie’ tussen de G7 landen om het regenwoud te ‘redden’, net alsof wij een kolonie zijn, of alsof het gebied niemandsland is. Tenslotte is respect voor de soevereiniteit van een land wel het minste wat je mag verwachten van eender welk ander beschaafd land”.

Bron 1Bron 2

Foto: Antonio Cruz - Agência Brasil

#EmmanuelMacron #TheNewYorkTimes #BraziliëNieuwsOnline #JairBolsonaro #Amazonas

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page