top of page
  • Observer

Water voor allen

AguaSertaoAlagoas

Het kanaal van de “Sertão Alagoano” gebruikt het water van de bekende rivier São Francisco om het ruraal gebied van 42 verschillende ‘municípios’ (gemeentes) te bevoorraden. Wanneer het project, bestaande uit 8 fases, volledig klaar is, zal het kanaal een lengte hebben van 250 km en 1 miljoen mensen bevoordelen. Voor velen van hen is is dit veel belangrijker dan de Amerikaanse presidentsverkiezingen, of de avonturen van de familie Bolsonaro.

De federale regering besteedde R$ 12 miljoen aan de afwerking van de 4de fase van de werken van het “Canal do Sertão”. President Bolsonaro neemt vandaag deel aan de ceremonie die de afwerking van deze etappe markeert. Bij het evenement worden nieuwe investeringen t.b.v. R$ 14,8 miljoen aangekondigd. Na de afsluiting van fase 4 zullen 113.000 inwoners van de sertão in Alagoas over water kunnen beschikken.


BolsoPiranhas

Het objectief van de “Canal do Sertão” bestaat erin om een watervoorziening te garanderen voor de bevolking in een regio die door droogtes getroffen wordt. Andere, reeds afgewerkte stukken van het kanaal, bevoorraden 228.000 mensen in de regio Alto Sertão. Het water wordt ook gebruikt in plantages. Meer dan 500 aansluitingen werden geregistreerd door landbouwers, veetelers en rurale gemeenschappen.

Ecotoerisme

PiranhasCidade

De stad Piranhas (foto) in Alagoas, nabij de grens met Sergipe, staat vooral bekend als de plek waar de historische bandiet Lampião en zijn bende werden opgepakt. Dat verhaal wordt verteld in een museum, in het centrum van Piranhas. De stad, met ongeveer 25.000 inwoners, beschikt ook over diverse historische gebouwen uit de 19de eeuw, en kreeg daarom de titel ‘Patrimônio Histórico Nacional’.


Lampiao
Piranhas

Naast deze historische rijkdom vormt Piranhas ook het vertrekpunt voor een route van ecotoerisme in de Alagoaanse sertão, met vele canyons van de rivier São Francisco. De president zal tijdens zijn bezoek deze regio vanuit een vliegtuig kunnen bekijken.


Rio-Sao-Francisco

Toeristen die deze stad bezoeken, maken uitstappen met boten om de regio te verkennen, met prachtige zichten op de rivier en op de enorm grote oranje gekleurde rotsen in de regio. Dergelijke uitstappen eindigen meestal met een duik in de Rio São Francisco.

Een en ander zorgt ervoor dat Piranhas op de derde plaats staat van de meest bezochte steden van Alagoas, na de hoofdstad Maceió en Maragogi, waar vele natuurlijke zwembaden te vinden zijn.

Bron

Foto's: Mauricio Almeida - TV Brasil / BRNieuws / Wikimedia Commons
Alan Santos - PR

#RioSãoFrancisco #MariaBonita #Piranhas #Maragogi #Lampião #Maceió #Alagoas #BRNieuws #CanaldoSertão

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page