top of page
  • Observer

Wederhelft stapt in kiespropaganda

BolsoMichRSF

First Lady Michelle Bolsonaro werd beschouwd als een aanwinst in de zoektocht naar vrouwenstemmen en debuteerde in de verkiezingspropaganda van haar man. In de eerste video richtte ze zich op het vrouwelijke publiek dat profiteerde van de transpositie van de São Francisco rivier, een miljardenproject dat begon onder de regering van Lula en bijna voltooid was onder de regering van Bolsonaro. Op dezelfde dag zei Lula, gebruikmakend van het gat dat zijn rivaal in het debat had achtergelaten, dat de president ‘vrouwen haat’. Om zichzelf te verdedigen, concentreerde Bolsonaro zich op zijn relatie met Michelle.

De reactie van Lula op het debuut van Michelle Bolsonaro liet niet lang op zich wachten. In een interview door Rádio Clube in Belém – Pará (via video conferentie), bekritiseerde hij de beweringen van de first lady.

LulaEntrevistaRadio

“Gisteren haalde hij (Bolsonaro) zijn vrouw erbij in de verkiezingspropaganda op de televisie om te zeggen dat hij het was die zorgde dat de noordoostelingen over drinkwater kunnen beschikken, om de arme vrouwen in het noordoosten te helpen. Hij is niet verlegen om deze leugen te vertellen zonder enig criterium van schaamte tegenover de bevolking”, aldus Lula.

De verantwoordelijkheid voor de transpositie van de São Francisco rivier wordt opgeëist door Bolsonaro die enkele delen van het project liet afwerken die nog niet volledig waren. Hij bezocht het project verscheidene keren gedurende zijn ambstermijn (foto boven).

Bolsonaro begon zijn mandaat met 90% van het project afgewerkt gedurende de regeringen Lula, Dilma Rousseff en Michel Temer.

“88% van de werken werden door mij en Dilma uitgevoerd. Temer is verantwoordelijk voor 7,5% en Bolsonaro voor minder dan 5%. Hij verkoopt het idee alsof het van hem komt”, zo zei Lula.

Bron

Foto's: Alan Santos - Carolina Antunes/PR - Fotos Públicas - Ricardo Stuckert

#MichelleBolsonaro #RioSãoFrancisco #JairBolsonaro #MichelTemer #Lula #DilmaRousseff #BRNieuws

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page