top of page
  • Observer

Wegenpolitie aanbevolen om de Bijbel te lezen

50495891286_20c079b6b0_c

Het nieuwsportaal G1 pakt uit met het bericht dat de regering boekjes uitdeelt aan de leden van de wegenpolitie (PRF – Polícia Rodoviária Federal) met de aanbeveling om de Bijbel te lezen. De PRF doet het onderwerp af als “spirituele assistentie” en zegt dat er geen klachten geregistreerd werden bij hun ombudsman. De ambtenaren vinden dat de regering godsdienst en werk van elkaar moeten scheiden.

Het ministerie van Justitie rechtvaardigt de verdeling van de boekjes als “opmerkzaamheid voor de integrale gezondheid van de agenten” omwille van de stress die zij oplopen bij hun activiteiten. Volgens GloboNews bestaat de orientatie van de regering in het “project van het geloof” in de verdeling van de boekjes in de hoofdkwartieren van het orgaan in alle deelstaten, met de aanbeveling om dagelijks te bidden.

In een van de fragmenten staat de volgende motivatie te lezen: “Het stimuleren van spiritualiteit, bijdragen aan het welzijn en de kwaliteit van leven van de PRF-agenten, het verbeteren van hun prestaties in dagelijkse activiteiten”, en: “Wij suggereren het collectief gebruik van dit boekje, in de werkomgeving”.

Een aantal agenten deden hun beklag bij GloboNews over de religieuze inmenging in hun werk die volgens hen op een foute manier gebeurt, en die de religieuze vrijheid ondermijnt.

Over het feit dat er geen ander geloof werd inbegrepen in het project zegt de leiding van de wegenpolitie dat indien er belangstelling bestaat in activiteiten, men een verzoek kan indienen. Voor wie een ander geloof aanhangt, boeddhisme, hindoe, moslim of ander, dan kan dat ook georganiseerd worden in de werkomgeving op eenvoudig verzoek. De PRF liet ook weten dat er geen overheidsgeld mee gemoeid is en dat niemand verplicht is tot deelname aan het project.

Bron

Foto: Marcos Corrêa/PR

#BRNieuws #G1 #GloboNews #PRF

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page