top of page
  • Observer

Welles! Nietes!

BolsoFacebook

Het verhaal van de rondgestuurde video’s door de president wordt alsmaar gekker en begint uit te lopen op een welles-nietes spelletje. Gisteren lanceerde hij (Bolsonaro) tweemaal een aanval op de journaliste Vera Magalhães van de krant Estado die het nieuws bekendmaakte via de website BR Político. Hij beschuldigde haar van leugens en ontkende dat hij de filmpjes verstuurde als een oproep om mee te doen aan de manifestaties in het voordeel van de regering, op 15 maart aanstaande.

De eerste aanval kwam er tijdens een interview aan de ingang van het Palácio da Alvorada, de tweede tijdens een live op Facebook. De president zei tweemaal dat de video die Vera Magalhães toonde, dateerde uit 2015. In dat jaar echter, was hij nog volksvertegenwoordiger, geen president, en de aanslag met een mes (in de video worden beelden getoond van de aanslag, en van Bolsonaro in het hospitaal als gevolg daarvan) gebeurde tijdens de kiescampagne van 2018. In de bijgaande commentaar wordt ook duidelijk gesproken over hem als president: “Het gaat om een hardwerkende president, onvermoeibaar, christen, een liefhebber van het vaderland, bekwaam, correct en onkreukbaar”.

Niettegenstaande de voor de hand liggende conclusies, bleef hij volhouden dat het om een oude video opname ging, en beledigde bovendien de columniste: “Vera Magalhães, ik ben niet van jouw soort. Zij wilde een primeur door een video te tonen waarin het volk opgeroepen wordt om te betogen, maar in haar gretigheid voor een primeur vergat ze de datum te bekijken, het jaar 2015. Indien je goed kijkt zie je zelfs in de beelden dat ik toen wat jonger was. Voor de zoveelste keer een staaltje van riooljournalistiek dat weerkaatst werd in alle media”, zo zei hij tijdens de live.

Wat eerder, bij het interview voor het presidentiële paleis werd hem gevraagd of zijn goedkeuring van de aangekondigde manifestaties tegen het parlement, de regering zou kunnen dwarsbomen: “Ik wacht op Vera Magalhães om haar video te tonen, maar dat zal ze niet doen. Haar karakter… “, zo zei hij zonder de zin af te maken, en: “Vera loog. Ik wil dat zij de video toont waarin ik de mensen oproep om dat te doen (mee te doen aan de manifestatie)”.

BR Político onthulde dat Bolsonaro twee video’s rondstuurde, oproepend tot protesten. Op de website werd zelfs een screenprint getoond van een smartphone waarop duidelijk te zien is dat hij de afzender is.

Bron

Foto: Facebook

#BraziliëNieuwsOnline #VeraMagalhães #JairBolsonaro #Facebook #PaláciodaAlvorada #BRPolítico #EstadodeSãoPaulo

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page