top of page
  • Observer

Wie is de grootste bandiet?

Bolsonaro-Lula

Pré-kandidaat Jair Bolsonaro hecht weinig geloof aan de nieuwste peiling van Ibope waarin hij aan de top staat van het lijstje kandidaten die afgewezen worden door de kiezer. Bolsonaro scoort 32% in die categorie, gevolgd door Luiz Inácio Lula da Silva met 31%: “Wil dat zeggen dat ik een grotere bandiet ben dan Lula? Daar gelooft toch niemand in. Mijn peilingen zijn geconcentreerd in luchthavens, in het volk waarmee ik sprak op het plein (in Fortaleza, Ceará, waar hij rond deze tijd campagne voert). Wat telt is de opinie van de mensen in de straat”, aldus de volksvertegenwoordiger.

De presidentskandidaat van de PSL gaf ook commentaar op de Ibope peiling die zegt dat hij in het noordoosten van het land minder voorkeurstemmen haalt dan tegenkandidate Marina Silva (Rede): “Ik hecht geen geloof aan deze peiling”. Volgens het onderzoek haalt Marina, in het scenario zonder Lula, 16% in die regio. Ciro Gomes haalt 14% en Bolsonaro slechts 10%.

In het ganse land en in het scenario zonder Lula scoort Bolsonaro technisch gelijk met Marina Silva, hij met 17% van de stemintenties, zij met 13%.

De afwijzingsgraad van Geraldo Alckmin bedraagt 22%, Marina Silva en Ciro Gomes elk 18%. Vervolgens: Rodrigo Maia (13%), Fernando Haddad 12% en Henrique Meireles 11%.

Het aantal blanco/nulstemmen

Scenario met Lula: 22% Scenario zonder Lula: 33%

Foto: Fabio Rodrigues Pozzebom - Rovena Rosa - Agência Brasil

#Ibope #CiroGomes #GeraldoAlckmin #Ceará #BraziliëNieuwsOnline #FernandoHaddad #JairBolsonaro #MarinaSilva #Lula #RodrigoMaia #HenriqueMeireles #Fortaleza

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page