top of page
  • Observer

Wie is nu eigenlijk minister van BZ in Brazilië?

Eduardo-Viktor-Orban

De “chanceler” (kanselier, in Brazilië de minister van BZ) blijft in Brazilië terwijl de derde zoon (Eduardo) van president Bolsonaro op reis gaat naar Europa, en er twee landen bezoekt met een rechts regime: Hongarije en Italië. Minister Ernesto Araújo had in de voorbije week niets meer op het programma staan, na zijn terugkeer uit Chili (vorige maandag). Vorige maand was hij al geïrriteerd door de aanwezigheid van Eduardo Bolsonaro bij de ontmoeting tussen de president en zijn Amerikaanse collega Donald Trump.

Araúja nam op woensdag wel deel aan een lunch in aanwezigheid van zakenmensen en mensen uit de landbouwsector die zaken doen met China. Op dezelfde dag vertrok volksvertegenwoordiger Eduardo Bolsonaro – die voorzitter is van de kamercommissie van buitenlandse zaken – naar Hongarije. Die reis werd geloofd door de vader-president via zijn Twitter account: “Ik dank Eduardo Bolsonaro die altijd streeft naar het behoud van het vertrouwen in Brazilië in het buitenland. De leider van de commissie voor buitenlandse zaken werd ontvangen door de Hongaarse premier Viktor Orbán die zich ter beschikking stelt en de economische bloei van zijn land met ons deelt”, zo schreef hij.

Woordvoerders van het Ministerie van Buitenlandse Zaken lieten weten dat ze geen commentaar zouden geven over de reis van Eduardo Bolsonaro, noch over de lof van zijn vader, of over de redenen waarom de minister niet deelneemt aan de reis naar Europa. Er werd enkel gesteld dat het om verschillende agenda’s gaat. De raadgevers van de minister zeiden ook dat er geen reden was waarom hij zou deelnemen aan die reis omdat hij er ook niet bij was toen Bolsonaro en Trump elkaar ontmoetten.

Volksvertegenwoordigers Marcel Van Hattem (Novo) en Carlos Zarattini (PT), leden van de kamercommissie van buitenlandse zaken, verklaarden dat ze niet wisten of de reis van Eduardo een officiële missie was van de Kamer of van diens geallieerden. Zarattini: “Het was zeker geen officiële zending van de commissie”.

Eduardo ontmoette premier Viktor Orbán in Hongarije (foto boven) en zei (ook via Twitter) dat hij er leerde “hoe met de pers om te gaan zonder politiek correct te moeten zijn”, en ook dat hij veel opstak van de cultuur van dat land. Hij beschouwt de wekelijkse toespraken van Orbán via de nationale radio als “inspirerend”.

Salvini-Eduardo-Bolsonaro

In Italië nam hij een live op voor Facebook, samen met vice-eerste minister en minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini, bijgenaamd ‘Il Capitano’. Eduardo: “Ik bied hier mijn oprechte verontschuldigingen aan voor de terrorist Cesare Battisti“. Salvini bedankte en zei: “Battisti verbleef 37 jaren aan het strand maar zit nu in de gevangenis, om er nooit meer uit te komen”.

Bron

Foto's: Facebook

#CarlosZarattini #BraziliëNieuwsOnline #ErnestoAraújo #DonaldTrump #JairBolsonaro #MarcelVanHattem #EduardoBolsonaro #CesareBattisti #MatteoSalvini #ViktorOrbán

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page