top of page
  • Observer

Wie niet sterk is moet slim zijn

Temer02

Het Braziliaanse staatsblad DOU (Diário Oficial da União) bevestigt vandaag het tijdelijk ontslag van (nog eens) 8 ministers van de regering Temer, dit in het kader van de strategie van de president om zeker te zijn van voldoende stemmen voor zijn vrijspraak in de kamer. De ontslagen ministers hebben een titel als volksvertegenwoordiger en kunnen die functie weer opnemen tot en met woensdag 25 oktober wanneer de stemming zal plaatsvinden.

Kregen vandaag dus een weekje vrij van hun functie als minister: Antonio Imbassahy (Secretaris van de regering); Mendonça Filho (opvoeding); Bruno Araújo (Steden); Leonardo Picciani (Sport); José Sarney Filho (Milieu); Ronaldo Nogueira (Arbeid); Marx Beltrão (Toerisme) en Maurício Quintella (Transport). Eerder deze week kregen ook Fernando Coelho Filho (Mijnen en Energie) en Raul Jungmann (Defensie) “vrijaf”.

Temer’s objectief bestaat erin om minstens 263 stemmen in zijn voordeel te behalen in de kamer, evenveel als bij de vorige stemming na de eerste aanklacht voor corruptie. Indien Temer vrijgesproken wordt, dan kan hij pas vervolgd worden na de beëindiging van zijn ambt op 31 december 2018, door het STF (het hoogste gerechtshof). Dat zijn echter zorgen voor later. Nu aan de macht blijven is belangrijker.

Foto: Marcos Corrêa - PR

#BraziliëNieuwsOnline #DOU #MichelTemer

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page