top of page
  • Observer

Wie vermoordde Marielle?

Agata-Marinete

Wie vermoordde Marielle? Vier maanden na de aanslag waarbij gemeenteraadslid Marielle Franco of een laffe manier vermoord werd, samen met haar chauffeur Anderson Gomes, krijgen de families van de slachtoffers nog steeds geen antwoorden op de vele vragen die zij zich stellen. De ouders van Marielle geloven nog altijd dat het onderzoek resultaten zal opleveren. Amnesty International geeft kritiek op het gebrek aan efficiëntie van de autoriteiten.

De moord gebeurde gisteren 12 juli net 4 maanden geleden. Marielle’s ouders brachten een bezoek aan de zetel van Amnesty International om meer druk uit te oefenen op een sneller en transparanter onderzoek om de daders te identificeren. Marinete da Silva (moeder van Marielle, boven rechts op de foto, naast Ágata, de weduwe van Anderson Gomes): “Het is al een maand geleden dat ik iets hoorde van de autoriteiten. Die stilte is moeilijk om te verwerken en geeft ons het gevoel dat het moment van straffeloosheid nabij is. We geloven nog altijd in resultaten, we moeten daar wel in geloven”. Antônio Francisco da Silva, de vader van Marielle, bevestigde de woorden van zijn echtgenote en voegde eraan toe: “De Braziliaanse maatschappij en de internationale gemeenschap wil gerechtigheid. Iedere dag bij het ontwaken vraag ik me af: wat heeft mijn dochter verkeerd gedaan, wat heeft zij gezegd om haar leven op een dergelijke brutale en laffe manier te ontnemen?”

Het staatssecretariaat voor de openbare veiligheid hult zich in stilzwijgen maar gaf wel een nota uit waarin ze zeggen dat ze geen stelling kunnen innemen omdat het onderzoek in het geheim verloopt.

Amnesty International gaf ook een nota uit: “Het niet oplossen van de moord op Marielle Franco na vier maanden demonstreert gebrek aan efficiëntie, competentie en het gebrek aan wil van de kant van de Braziliaanse gerechtelijke instituten om deze zaak uit te klaren. Er moet dringend een extern en onafhankelijk orgaan worden opgericht om dit onderzoek van dichtbij op te volgen”.

Foto: Fernando Frazão - Agência Brasil

#AmnestyInternational #BraziliëNieuwsOnline #MarielleFranco #AndersonGomes #RiodeJaneiro

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page