top of page
  • Observer

Wordt Regina Duarte minister van Cultuur?

Bolso-Duarte

Het antwoord op die vraag blijft nog even onduidelijk om verschillende redenen. Ten eerste bestaat er op dit ogenblik geen ministerie meer voor de veelgeplaagde sector, enkel een “Speciaal Secretariaat voor Cultuur” van de federale regering. Ten tweede nam de bekende actrice nog geen definitieve beslissing nadat zij door president Bolsonaro uitgenodigd werd voor deze functie. De vorige secretaris, Roberto Alvim, werd de laan uitgestuurd nadat hij doodleuk nazi-minister van propaganda Joseph Goebbels imiteerde in een video, en later zei dat hij de uitspraken van Goebbels perfect vond, ook al “vindt hij het nazi-regime afschuwelijk”.

Regina Duarte (72) is in dienst van TV O Globo waar zij een vast salaris heeft van R$ 60.000/maand (€ 13.000), een bedrag dat verdubbeld wordt wanneer ze op het scherm komt, in een of andere novela (soap opera). Dat gebeurde niet meer sinds 2018 toen er een einde kwam aan de novela “Tempo de Amar”, waarin zij de rol speelde van de eigenares van een bordeel. Indien ze ingaat op de uitnodiging van Bolsonaro, dan wordt haar contract met O Globo beëindigt en krijgt zij voortaan een maandelijkse basisvergoeding als lid van de regering van R$ 17.327,65 (€ 3.765) per maand.

Duarte reisde vandaag naar Brasília om kennis te maken met de werking van het secretariaat. President Bolsonaro sprak gisteren tegen zijn fans, die hem zoals gebruikelijk stonden op te wachten aan het Alvorada paleis (presidentiële woning), over de uitnodiging die hij richtte naar Regina die hij omschreef als “het liefje van Brazilië”, geïnspireerd door haar bijnaam die zij spontaan opgekleefd kreeg door haar rol in de novela “Minha Doce Namorada” uit 1072: “Morgen is ze hier, het ‘liefje van Brazilië’. Ik mis haar al. Ik ben niet zeker, maar misschien moet ik haar wegstoppen voor de ‘primeira-dama’ (Michelle, de echtgenote van de president)”, zo zei hij.

De actrice is officieel nog geen secretaris van Cultuur, maar gaf al aan dat ze zich voorbereidt op aanvallen tegen haar persoon op het internet. Ze deed dat via Instagram waar ze een foto publiceerde van haar naast Bolsonaro en Luiz Eduardo Ramos, de minister van het secretariaat van de regering: “Laat me nog even genieten van het gevoel dat ik gerespecteerd zal worden omwille van mijn liefde voor Brazilië en het Braziliaanse volk. Ik besef wel dat ik me weldra zal moeten afschermen op de sociale media waar ik, wie weet, nog meer zal aangevallen worden in functie van dit ambt”.

Radicale Bolsonaro-aanhangers publiceerden in de voorbije dagen herhaaldelijk een oude foto waarop Regina Duarte afgebeeld staat naast de Cubaanse dictator Fidel Castro, dit in een poging om haar keuze als secretaris van Cultuur te ondermijnen. De mogelijke intreding van de O Globo actrice in de federale administratie valt niet in goede aarde bij het ideologisch groepje dat zich aansluit bij de polemische goeroe Olavo de Carvalho.

Bij haar zwaar bewaakte aankomst in Brasília gaf de actrice weinig antwoorden op de vragen van de aanwezige pers die wilden weten of de “vrijpartij” tussen haar en Bolsonaro zou uitlopen op een “huwelijk”: “Nog steeds aan het ‘verloven’, we gaan verder met praten”, zo antwoordde ze snel.

Bron

Foto: Twitter

#BraziliëNieuwsOnline #ReginaDuarte #RobertoAlvim #JairBolsonaro #OlavodeCarvalho #OGlobo #FidelCastro #JosephGoebbels

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page