top of page
  • Observer

Youth ambassadors exchange program

Bolso-Donald

Eduardo Bolsonaro was gisteren op bezoek bij de minister van buitenlandse zaken, Ernesto Araújo. Nadien verklaarde hij dat hij de steun heeft van de minister voor de aanduiding van zijn persoon als ambassadeur in de Verenigde Staten, en dat hij voorbereid is op die taak. De mogelijke ambassadeur zei dat hij dit weekend nog zal samenzitten met president Bolsonaro om te bevestigen dat dit werkelijk zijn wens is.

Eduardo benadrukte zijn werk als voorzitter van de commissie voor buitenlandse zaken: “Het is moeilijk om over jezelf te praten, niet? Maar ik ben niet de zoon van een volksvertegenwoordiger die zomaar uit het niets verschijnt om aan deze voorwaarden te voldoen. Ik heb al veel werk verricht als voorzitter van de (Kamer) commissie voor buitenlandse zaken, heb veel buitenlandse ervaring, heb een uitwisselingsprogramma achter de rug, en ik heb al hamburgers gebakken in de Verenigde Staten in Maine, de staat die grenst aan Canada, in de koude van Colorado, op een berg daar. Ik heb mijn Engels aangescherpt, en heb ervaren hoe de Noord-Amerikanen de Brazilianen opvangen”.

Eric Trump

Regeringsbronnen bevestigen inmiddels dat Eric Trump, zoon van de Amerikaanse president, de functie van ambassadeur zal opnemen in Brazilië indien de benoeming van Eduardo Bolsonaro bevestigd wordt.

Eric is even oud als Eduardo (35). De uitwisseling zal de relatie tussen beide landen consolideren volgens dezelfde bronnen die ook zeggen dat de Braziliaanse ambassade in de USA momenteel erg bureaucratisch is, dit volgens commentaren die rondgaan in Washington. De Amerikanen zouden wensen dat de benoemingen politiek geïnspireerd zijn.

Leden van de regering oordelen dat de benoeming van Eduardo als ambassadeur zal uitdraaien op een overwinning voor minister Ernesto Araújo die meer ruimte zal krijgen om te zorgen voor de buitenlandse politiek.

President Bolsonaro was gisteren bij de tandarts en liet een tand verwijderen. Op doktersbevel moet hij het zwijgen houden voor drie dagen en zware inspanningen vermijden. Toch publiceerde hij gisterenavond een video waar hij te zien is op een “Festa Julina”, exclusief voor werknemers van het Alvorada paleis (officiële residentie van de president) en de residentie Granja do Torto (een soort buitenverblijf van de president, eveneens in Brasília). In de video is te zien hoe hij zijn dochter Laurinha bovenop een plastieken paard zet, deel uitmakend van de feestdecoratie.

Bron: Correio Brasiliense

Foto: Alan Santos - PR

#EricTrump #BraziliëNieuwsOnline #ErnestoAraújo #DonaldTrump #JairBolsonaro #EduardoBolsonaro #Alvorada #GranjadoTorto

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page