top of page
  • Observer

Zelfkritiek

Lula-Maluf

Ex-president Lula verklaarde deze week aan de pers dat hij het zichzelf niet kon vergeven om ooit samen op de foto te gaan met zijn klassieke rivaal Paulo Maluf, de politicus die deze week naar de gevangenis gestuurd werd door het hoogste gerechtshof wegens corruptie.

De foto werd genomen in 2012, t.g.v. de gemeenteraadsverkiezingen in Sáo Paulo. In dat jaar onderhandelde de arbeiderspartij PT met de PP (van Maluf) voor een samenwerking die hen meer tijd zou opleveren voor de verkiezingspropaganda op de televisie. Naast een deelname van de PP in de regering eiste Maluf dat Lula samen met hem op de foto zou gaan, dit om het akkoord te bezegelen. Ook op die foto (midden): Fernando Haddad (PT) die uiteindelijk verkozen werd als nieuwe burgemeester van São Paulo.

Op de morgen van 18 juni verscheen Lula in de tuin van de woning van Maluf, dit in aanwezigheid van de pers in grote getale. De foto verscheen in alle kranten en had als gevolg dat Luiza Erundina (PSOL), kandidate vice-burgemeester van São Paulo, afhaakte.

Lula verklaarde deze week: “Ik was destijds in behandeling voor (keel)kanker en tamelijk opgezwollen. Men sleepte me het huis uit voor die foto. Ik meende toen dat het nodig was opdat Haddad dan enkele minuten extra zou krijgen op de televisie. Tijd is erg belangrijk in dat opzicht. Later heb ik het me beklaagd, ook al omdat ik vond dat die foto niet echt nodig was om het akkoord af te sluiten”.

Foto: Agência Brasil

#BraziliëNieuwsOnline #FernandoHaddad #PP #LuizaErundina #Lula #PT #PSOL #PauloMaluf

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page