top of page
  • Observer

Zelfs de straatstenen

Gomes

PDT kandidaat Ciro Gomes beschuldigt de arbeiderspartij ervan om de goede wil van de kiezers uit te buiten, volhoudend dat ex-president Lula hun kandidaat zal zijn voor het presidentschap.

“De bureaucratie van de PT probeert om de terechte dankbaarheid van vele mensen aan Lula uit te buiten, met het verzinsel dat hij kandidaat is, om te kunnen rekenen op hun goede wil, mensen die een grote teleurstelling gaan oplopen omdat zelfs de straatstenen weten dat hij geen kandidaat kan zijn”.

Gomes voegde eraan toe dat de eventuele vervanger “niet noodzakelijk de best geplaatste en meest voorbereide persoon is”, ook al gaat het om een “geschikte medemens” (Gomes verwijst hiermee naar Fernando Haddad).

In het begin van deze week zei Gomes dat de PT zijn tegenstander is en dat hij ertegen is dat Fernando Haddad zou deelnemen aan het nieuwe televisiedebat (vrijdagavond, bij Rede TV), ook al verklaarde hij eerder dat hij steun verwachtte van Haddad. Hij leverde ook kritiek op Jair Bolsonaro, meer bepaald omwille van zijn radicale en extremistische politieke houding, zeggende dat Bolsonaro in eerste instantie goed overkomt, maar dat de kiezers nadien teleurgesteld zullen worden.

De verontwaardiging en klachten van de bevolking omtrent de economische crisis & werkloosheid vindt hij terecht, maar hij vraagt geduld omdat “een beslissing niet mag genomen worden met een verhit hoofd”.

Gomes krijgt veel kritiek op zijn eigen agressieve uitspraken, maar daarop reageert hij door te stellen “dat hij 60 is, niet meer zal veranderen maar wel rijper is en nu meer sereniteit aan de dag legt”. Hij stelt dat het land niet geholpen kan worden door een zwakke president, gehuld in problemen: “Ik heb een sterke persoonlijkheid en veel energie. Ik cultiveer orde en autoriteit, binnen de wet, maar ik denk dat Brazilië op dit moment een ernstige autoritaire crisis beleeft”.

Foto: José Cruz - Agência Brasil

#CiroGomes #BraziliëNieuwsOnline #FernandoHaddad #PDT #JairBolsonaro #PT #RedeTV #Lula

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page