top of page
  • Observer

Zien, of gezien worden

Bolso-Carnaval

Indien het echt de bedoeling was van de Braziliaanse president om zich te onderscheiden van zijn soortgenoten, de hoogwaardigheidsbekleders die samen met hem uitgenodigd waren voor de troonopvolging van keizer Naruhito, gisteren in Japan, dan is hij daar met glans in geslaagd. Bolsonaro trok een smoking aan, zoals voorgeschreven, maar vervolledigde zijn uitrusting met zeven decoraties, het presidentiële lint en een ketting. Er ontbraken enkel nog wat flikkerlichtjes zoals in een kerstboom. Naast hem waren er slechts twee vorsten op dergelijke manier uitgerust, alsmede de Duitse president Frank-Walter Steinmeier en de Finse premier Sauli Niinistö, weliswaar allemaal wat gematigder.

De laatste keer dat een Braziliaanse president zich op dergelijke manier vertoonde, was in mei 1991 toen de (later afgezette) president Fernando Collor worstelde om te worden begroet door koning Juan Carlos van Spanje tijdens een officieel bezoek aan Madrid.

De Japanse premier Shinzo Abe vertoonde meer soberheid in zijn verschijning op de ceremonie in Tokio, en niets bovenop zijn smoking. Ook andere hoogwaardigheidsbekleders en afgevaardigden van regeringen hielden het sober, komende uit Turkije, Tsjechië, Bulgarije, Mongolië, China, de Filipijnen, Zuid-Korea en Oekraïne. Ze droegen hooguit een ‘botonière’, een knoop die de hoogste onderscheiding voorstelt, voldoende voor kenners.

Bron

Foto: José Dias - PR

#Naruhito #Japan #BraziliëNieuwsOnline #JairBolsonaro #JuanCarlos #FrankWalterSteinmeier #Tokio #SauliNiinistö #FernandoCollor

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page