top of page
  • Observer

Zomeruur

Zomeruur

Vanavond (middernacht) zullen de inwoners van de zuidelijke-, zuidoostelijke en centraal westelijke Braziliaanse regio’s hun klok een uurtje moeten vooruitzetten. Het zomeruur blijft geldig tot 18 februari 2018.

Het gaat om 10 deelstaten (van een totaal van 27): São Paulo, Rio de Janeiro, Minas Gerais, Espírito Santo, Rio Grande do Sul, Santa Catarina, Paraná, Goiás, Mato Grosso, Mato Grosso do Sul en Distrito Federal).

Dit betekent ook dat een deel van de staat Amazonas en de staten Roirama en Rondônia 2 uur gaan achter lopen op de hoofdstad Brasília; het andere (oostelijke) deel van Amazonas en de staat Acre zelfs 3 uur.

De invoering van het zomeruur (onlangs in vraag gesteld maar toch behouden) heeft als doel om te bezuinigen op het energieverbruik en om meer te profiteren van het zonlicht. De maatregel bestaat al sinds 1931, maar werd onregelmatig toegepast tot 2008. Vanaf toen werd het een jaarlijks weerkerende regel, altijd van de derde zondag van oktober tot de derde van februari in het daaropvolgende jaar.

#BraziliëNieuwsOnline #Zomeruur

0 weergaven0 opmerkingen
bottom of page