top of page
  • Observer

Zucht naar macht en geld is een verslaving

SCabral

Ex-gouverneur Sérgio Cabral (Rio de Janeiro), achter de tralies als gevolg van het Lava Jato onderzoek, sloot een gerechtelijk akkoord (delação premiada) af met de federale politie waarin hij er zich toe verbindt om R$ 380 miljoen terug te geven aan de Braziliaanse staat, smeergeld door hem ontvangen.

De procureur-generaal van de republiek (PGR – Procuradoria-Geral da República) liet weten aan het hooggerechtshof STF dat ze tegen dit akkoord zijn wegens betrokkenheid met autoriteiten die genieten van parlementaire onschendbaarheid. Het nieuws werd bekendgemaakt door de krant O Globo en bevestigd door de Estadão.

In juni van vorig jaar keurde het hooggerechtshof gerechtelijke akkoorden goed tussen beklaagden en de federale politie, zonder dat het openbaar ministerie dit vooraf moet goedkeuren. De enige minister bij het STF die tegenstemde, was Edson Fachin.

In september van dit jaar werd de ex-gouverneur opnieuw aangeklaagd door het openbaar ministerie, dit voor de dertigste keer, deze keer voor het ontduiken van belastingen voor een totaal van R$ 10.402.040,91. De evolutie van het patrimonium van Cabral zou niet compatibel zijn met zijn inkomens zoals opgegeven in zijn belastingaangiftes van 2013, 2014 en 2015.

Sérgio Cabral zit opgesloten sinds november van 2016. Hij werd reeds tienmaal veroordeeld en kreeg straffen opgelegd die in het totaal oplopen tot 266 jaren opsluiting.

In een getuigenis voor de rechter in februari van dit jaar, zei de ex-gouverneur: “Mijn zucht naar macht en geld is een verslaving”.

Bron

#BraziliëNieuwsOnline #LavaJato #SergioCabral #Estadão #PGR #OGlobo #EdsonFachin #STF

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page