top of page
  • Observer

Zwijgen (en wegwezen?)

ClaBols3

Wie de sociale netwerken volgt van president Bolsonaro en zonen Eduardo, Flávio en Carlos, heeft vast opgemerkt dan het aantal publicaties drastisch verminderden, na de overwinning van Lula op zondag 30 oktober. Reeds tien dagen is er sprake van een haast absolute stilte van de clan Bolsonaro. Voorheen waren er dagelijks diverse publicaties, en nu worden de feeds niet of nauwelijks nog gevoed.

Het bevel tot terugtrekking komt van de president in hoogsteigen persoon die categoriek was. Hij vroeg om het finale rapport van de strijdkrachten over het kiesproces af te wachten (dat naar verluidt vandaag zal ingediend worden). Bolsonaro wil er namelijk niet van beschuldigd worden dat hij een discussie opstart over het correcte verloop van de verkiezingen vooraleer hij een verslag in handen heeft dat hij aan zijn volgers kan tonen.

Italiaans burgerschap

Volksvertegenwoordiger Eduardo en senator Flávio Bolsonaro werden deze week gezien in de ambassade van Italië. Beiden proberen al sinds 2019 om het Italiaans burgerschap te bekomen.

Ondervraagd door columnist Rodrigo Rangel, antwoordde de senator dat hij niet van plan is om Brazilië te verlaten: “Ik ben al meer dan vier jaar senator van de republiek Brazilië en ben van plan om me kandidaat te stellen voor een herverkiezing. Vooraleer men allerlei fantastische theorieën begint rond te strooien, wil ik duidelijk maken dat het land verlaten voor mij geen optie is. Mijn familie is van Italiaanse afkomst en ik heb het recht om het Italiaanse burgerschap aan te vragen”.

Een snel onderzoek door de krant O Globo wees uit dat het gemiddelde dagelijkse aantal publicaties bij de sociale media door de clan Bolsonaro, daalde tot minder dan twee, voorheen 26. De president plaatste slechts twee publicaties in een periode van 9 dagen: een live video nadat de overwinning van Lula verklaard werd, en een korte uitspraak waarin hij zijn steun toezegde aan de golf manifestaties die door het land gingen, evenwel met het verzoek om de wegblokkeringen op te heffen.

Bronnen: VejaJornalistas Livres

Foto: Facebook

#JairBolsonaro #RodrigoRangel #EduardoBolsonaro #FlávioBolsonaro #OGlobo #BRNieuws

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page